fbpx

AI bedrijf worden?

Zo zorgt u voor pientere groei

Het aantal bedrijven dat in de laatste jaren een vorm van artificial intelligence (AI) toepast, nam een enorme vlucht. Als bedrijf kunt u niet achterblijven: word dus nu een AI bedrijf! Neem hiermee de sprong naar de toekomst en laat kunstmatige intelligentie voor u werken! Ontdek hier hoe.

Wat is AI?

De snelle denker

Kunstmatige intelligentie is het proces waarbij computers taken uitvoeren waar u anders menselijke intelligentie voor nodig heeft. We maken onderscheid tussen twee soorten AI.

 1. Narrow AI (ook wel ‘weak AI’ of ‘zwakke kunstmatige intelligentie’). Dit zien we vooral in slimme tools die enorme hoeveelheden data kunnen analyseren en in een hoog tempo. Veel meer en sneller dan een mens dat ooit zou kunnen. In die data kan de kunstmatige intelligentie zoeken naar bijvoorbeeld patronen of antwoorden op vragen. Als voorbeeld: spamfilters, robotstofzuigers en zoekmachines.
 2. General AI (ook wel ‘strong AI’ of ‘superintelligentie’ of ‘volledige AI’). Dit is een (nu nog) hypothetische intelligentie die elke intellectuele taak van een mens kan begrijpen of leren. Dat zijn dus ook menselijke waarden zoals creatief denken, filosoferen en het nemen van ethische beslissingen. Dit is nu nog toekomstmuziek. Maar de ontwikkeling van AI gaat in snelle sprongen voorwaarts.
AI bedrijf

Welke voordelen heeft AI voor uw bedrijf?

AI verbetert in uw bedrijf de prestaties en productiviteit door processen en taken te automatiseren. Daar waar eerst mensen nodig waren kan ook AI worden ingezet. Voor repeterend werk bijvoorbeeld, voor het uitvoeren van (zeer) complexe taken en voor het beantwoorden van standaardvragen (zoals chatbots doen). Dat doet AI 24 uur per dagen, zeven dagen per week zonder koffiepauze, zonder slaap, zonder vakantie. En ook zonder te klagen.

Mensenwerk

AI implementeren betekent niet dat u mensen buitenspel zet. Kunstmatige intelligentie werkt nog altijd alleen maar als er door een mens kennis en keuzes in worden gestopt. Machine learning bijvoorbeeld werkt slechts wanneer door mensenhanden en menselijke creativiteit een kader is gesteld. Want hoe weet het programma anders dat hij naar een fiets moet zoeken, of alle boten moet vinden in die enorme hoeveelheden data?

Risico: menselijke misvattingen

Mensenwerk betekent kans op menselijke fouten. Ook als het ‘t programmeren van computers betreft. Er kunnen bijvoorbeeld vooroordelen of misvattingen in sluipen. ‘Een fiets heeft twee wielen’, om maar iets te noemen, terwijl een driewieler ook een fiets is en je een fiets ook zijwieltjes kan geven. Of ‘bouwvakkers zijn mannen’, terwijl er ook genoeg vrouwen als bouwvakker werken.

Blijf kaderen

Daarom is kaderen heel belangrijk. De kunstmatige intelligentie bouwt namelijk voort op die misvatting of dat vooroordeel, waardoor fouten in de uitkomst kunnen ontstaan. En daarmee krijgt u soms een vertekend beeld van de kwaliteit van kunstmatige intelligentie. AI ‘denkt’ niet zoals een mens, zij voert de opdracht uit. AI kan wel zelf leren. Maar dat is een verhaal apart.

AI-expert en softwareontwikkelaar APPelit beperkt de risico’s op menselijke fouten zo veel mogelijk. Hoe we dat doen? Door samen met u de waarden te bepalen en de keuzes zo objectief mogelijk te houden. Daarvoor gebruiken we onder andere explainable (verklaarbare) AI modellen. Meer weten over hoe wij voor u werken? Neem contact op! Wij leggen u graag alles uit in heldere, begrijpelijke taal zonder ingewikkeld jargon.

team ontwikkelaars

Met AI uw bedrijf laten groeien?

Wij gaan voor u aan de slag

U vindt vestigingen van APPelit in Nederland en België. U bent er van harte welkom! Of wij komen graag naar u toe. Vul onderstaande velden in en u ontvangt binnen 24 uur een voorstel voor een vrijblijvende afspraak. Heeft u een vraag of wilt u om een andere reden telefonisch contact? Wij zitten voor u klaar met een luisterend oor en een team van experts.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten