fbpx

AI bedrijf worden?

Zo zorgt u voor pientere groei

Het aantal bedrijven dat in de laatste jaren een vorm van artificial intelligence (AI) toepast, nam een enorme vlucht. Als bedrijf kunt u niet achterblijven: word dus nu een AI bedrijf! Neem hiermee de sprong naar de toekomst en laat kunstmatige intelligentie voor u werken! Ontdek hier hoe.

Wat is AI?

De snelle denker

Kunstmatige intelligentie is het proces waarbij computers taken uitvoeren waar u anders menselijke intelligentie voor nodig heeft. We maken onderscheid tussen twee soorten AI.

 1. Narrow AI (ook wel ‘weak AI’ of ‘zwakke kunstmatige intelligentie’). Dit zien we vooral in slimme tools die enorme hoeveelheden data kunnen analyseren en in een hoog tempo. Veel meer en sneller dan een mens dat ooit zou kunnen. In die data kan de kunstmatige intelligentie zoeken naar bijvoorbeeld patronen of antwoorden op vragen. Als voorbeeld: spamfilters, robotstofzuigers en zoekmachines.
 2. General AI (ook wel ‘strong AI’ of ‘superintelligentie’ of ‘volledige AI’). Dit is een (nu nog) hypothetische intelligentie die elke intellectuele taak van een mens kan begrijpen of leren. Dat zijn dus ook menselijke waarden zoals creatief denken, filosoferen en het nemen van ethische beslissingen. Dit is nu nog toekomstmuziek. Maar de ontwikkeling van AI gaat in snelle sprongen voorwaarts.
AI bedrijf

Welke voordelen heeft AI voor uw bedrijf?

AI verbetert in uw bedrijf de prestaties en productiviteit door processen en taken te automatiseren. Daar waar eerst mensen nodig waren kan ook AI worden ingezet. Voor repeterend werk bijvoorbeeld, voor het uitvoeren van (zeer) complexe taken en voor het beantwoorden van standaardvragen (zoals chatbots doen). Dat doet AI 24 uur per dagen, zeven dagen per week zonder koffiepauze, zonder slaap, zonder vakantie. En ook zonder te klagen.

Mensenwerk

AI implementeren betekent niet dat u mensen buitenspel zet. Kunstmatige intelligentie werkt nog altijd alleen maar als er door een mens kennis en keuzes in worden gestopt. Machine learning bijvoorbeeld werkt slechts wanneer door mensenhanden en menselijke creativiteit een kader is gesteld. Want hoe weet het programma anders dat hij naar een fiets moet zoeken, of alle boten moet vinden in die enorme hoeveelheden data?

Risico: menselijke misvattingen

Mensenwerk betekent kans op menselijke fouten. Ook als het ‘t programmeren van computers betreft. Er kunnen bijvoorbeeld vooroordelen of misvattingen in sluipen. ‘Een fiets heeft twee wielen’, om maar iets te noemen, terwijl een driewieler ook een fiets is en je een fiets ook zijwieltjes kan geven. Of ‘bouwvakkers zijn mannen’, terwijl er ook genoeg vrouwen als bouwvakker werken.

Blijf kaderen

Daarom is kaderen heel belangrijk. De kunstmatige intelligentie bouwt namelijk voort op die misvatting of dat vooroordeel, waardoor fouten in de uitkomst kunnen ontstaan. En daarmee krijgt u soms een vertekend beeld van de kwaliteit van kunstmatige intelligentie. AI ‘denkt’ niet zoals een mens, zij voert de opdracht uit. AI kan wel zelf leren. Maar dat is een verhaal apart.

AI-expert en softwareontwikkelaar APPelit beperkt de risico’s op menselijke fouten zo veel mogelijk. Hoe we dat doen? Door samen met u de waarden te bepalen en de keuzes zo objectief mogelijk te houden. Daarvoor gebruiken we onder andere explainable (verklaarbare) AI modellen. Meer weten over hoe wij voor u werken? Neem contact op! Wij leggen u graag alles uit in heldere, begrijpelijke taal zonder ingewikkeld jargon.

team ontwikkelaars

Met AI uw bedrijf laten groeien?

Wij gaan voor u aan de slag

U vindt vestigingen van APPelit in Nederland en België. U bent er van harte welkom! Of wij komen graag naar u toe. Vul onderstaande velden in en u ontvangt binnen 24 uur een voorstel voor een vrijblijvende afspraak. Heeft u een vraag of wilt u om een andere reden telefonisch contact? Wij zitten voor u klaar met een luisterend oor en een team van experts.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten