fbpx

Machine learning algoritme

Wat past binnen uw bedrijf?

Machine learning is niet meer weg te denken uit de kunstmatige intelligentie. Machine learning past binnen (bijna) ieder bedrijf. Er zijn verschillende manieren om dit te implementeren binnen uw organisatie. APPelit, strategisch ontwikkelpartner voor software, kiest het juiste machine learning algoritme en maakt voor u software op maat. U hoeft het alleen maar voor uw bedrijf te laten werken!

Maar laten we beginnen bij het begin. Want wat is machine learning eigenlijk?

Wat is machine learning?

Simpel uitgelegd

Met machinaal leren (machine learning) kunnen computers zelf leren van data en input. Ze maken daarbij gebruik van algoritmes. Computers hoeven niet geprogrammeerd te worden en kunnen zelfstandig hun algoritmes veranderen en verbeteren. Dat doen ze door in enorme hoeveelheden data te zoeken naar patronen en voorspellingen.

Daarvoor is wel een door een programmeur gemaakt raamwerk nodig. Want hoe weet een computer anders waar hij naar moet zoeken? Dat raamwerk kan bijvoorbeeld bestaan uit een kader voor ‘fiets’. De computer gaat dan door de data op zoek naar wat een fiets tot een fiets maakt. Machine learning wordt onder meer gebruikt om e-mails te controleren op spamberichten, voor realtime (gesproken) vertaling en voor zelfrijdende auto’s.

machine learning algoritme

Eerste hulp bij kunstmatige intelligentie

Wilt u meer weten over machine learning of zoekt u iemand die deze slimme software voor u kan ontwikkelen? Als ontwikkelaar van machine learning adviseren en begeleiden wij u graag! Neem contact op! Binnen 24 uur heeft u van ons dan een reactie.

Machine learning algoritme

Er bestaan veel verschillende soorten machine learning algoritmes. Deze zijn in te delen in drie verschillende categorieën.

1. Supervised learning (gecontroleerd leren)

Met gecontroleerd leren heeft de computer zowel inputvariabelen als outputvariabelen beschikbaar. Tijdens het programmeren krijgt de computer een voorbeeld van ‘hoe het hoort’. Op basis van nieuwe input kan de computer toekomstige output leren voorspellen.

Als voorbeeld: u wilt voor het komende jaar voorspellen wanneer uw vaste medewerkers ziekteverlof opnemen en hoe vaak dit zal zijn. U hebt dan eerst een dataset nodig. Daarvoor neemt u bijvoorbeeld het ziekteverzuim van de specifieke medewerkers in de afgelopen jaren, de gegevens van de griepgolven van de afgelopen jaren en een prognose daarvan voor het komende jaar. Met deze data leert de computer verbanden herkennen tussen verzuim en omstandigheden. Daarmee kan de computer een voorspelling doen voor het komende jaar.

2. Unsupervised learning (ongecontroleerd leren)

Dit gebruikt u als u alleen inputdata hebt, maar geen outputdata. In de bestaande data gaat de computer op zoek naar bepaalde verbanden. Met relaties tussen bepaalde data kan de computer groepen clusteren. Bijvoorbeeld: u heeft een enorme groep honden. In welke categorieën gaat u deze groep onderverdelen? De computer gaat op zoek naar overeenkomsten en kan op die manier de groep honden onderverdelen in bijvoorbeeld rassen, grote en kleine dieren, ruigharig of kortharig.

3. Reinforcement learning

Hier leert de computer door vallen en opstaan (trial and error). Een model wordt geoptimaliseerd aan de hand van feedback op eerdere ervaringen of acties. Dat gaat meestal door middel van beloning. Zoals een duif leert dat hij op de rode button moet pikken om een graantje te krijgen bijvoorbeeld. Op die manier kan een computer ook leren.

Een goed voorbeeld daarvan in de ‘computerwereld’ is het spelen van een computerspelletje. Van iedere keer dat de computer ‘doodgaat’ in het spel leert hij hoe hij dit moet omzeilen. Net zo lang tot hij het spel foutloos uitspeelt.

Ontwikkelaar machine learning

Machine learning algoritmes voor uw bedrijf?

APPelit maakt het!

Bent u overtuigd van machine learning algoritmes voor uw bedrijf? Of twijfelt u juist nog? Ontdek dan hoe u dankzij ons zes-stappen-plan zeker weet dat alles goed komt. Vul hieronder uw contactgegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. U krijgt zelfs een groeiscan cadeau!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


    Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
    APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
    Attis
    Attis
    1709743017
    Very good
    Hafez Hashimi
    Hafez Hashimi
    1708774478
    Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
    Brenda Hoppen
    Brenda Hoppen
    1706787077
    Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
    albert erisman
    albert erisman
    1696914647
    js_loader
    Sluiten