fbpx

Wat kost een app maken?

3 soorten kosten: ontwikkeling, gebruik & onderhoud

De meest gestelde vraag voor wie een applicatie laat ontwikkelen, is zonder twijfel: wat kost een app maken? Het antwoord hierop bestaat uit verschillende delen, vanwege verschillende soorten kosten. Minstens zo interessant, wat levert die investering u op! Beide ontdekt u op deze pagina.

3 soorten

Kosten app maken

 1. Voorbereiding & ontwikkeling
 2. Gebruik & verbruik
 3. Onderhoud & updates

Ontdek hieronder de uitwerking van deze kostensoorten. Of vraag meteen om een offerte op maat.

wat kost een app maken

1a. Wat kost een app maken aan ontwikkeling?

De belangrijkste factor die hier speelt is het type applicatie. Schakelt u een gespecialiseerde appontwikkelaar in (zoals APPelit 🙂 dan bent u voor een simpele app meestal met minder dan 4000 euro wel klaar. Een uitgebreide app met veel functies en programmeerwerk loopt eerder op naar de 8000 euro. Denk hierbij onder meer aan e-learning app software, game apps en serious gaming in de zorg.

1b. Wat kost een app maken aan voorbereiding?

De eventuele kosten voor voorbereiding hangen af van interne of externe voorbereiding: bereidt u met een intern projectteam de applicatie voor? Dan blijven de kosten beperkt tot de uren die uw team erin stoppen. Bij inschakeling van een gespecialiseerd appontwikkelaar die u vanaf de voorbereiding begeleidt, betaalt u een tarief per uur dat varieert van 80 tot 150 euro.

Kosten terugverdienen

Bij APPelit zetten we onze jarenlange ervaring in om voor u te zorgen voor minder kosten en meer opbrengsten. Dat klinkt misschien gek, maar hiervoor stoppen we juist veel tijd in het voortraject met u. De kosten hiervoor verdient u later gegarandeerd terug. Namelijk door:

Grotere slaagkans / meer succes met uw applicatie

Landelijk mislukt ruim twee derde van de app- en andere softwareprojecten. Een mislukte applicatieontwikkeling is dan ook vele malen duurder dan juist aan het begin tijd en budget investeren.

Goed verdienmodel

Wij denken altijd mee over een verdienmodel voor u; verdienen in de zin van geld besparen op interne zaken (door bijvoorbeeld sneller te werken of minder fouten maken) of door omzetgroei (door bijvoorbeeld nieuwe klanten te trekken of bestaande vaker te verleiden tot een aankoop).

De voorbereiding is dus een slimme investering die u veel oplevert. Check hier alles over onze slimme voorbereiding.

2. Wat kost een app maken aan gebruik & verbruik?

U wilt – nu nog onbekende – appgebruikers aantrekken? Dan hoort uw applicatie thuis in de app stores. Daar betaalt u voor. Bij de Apple store 99 euro per jaar, bij de Android store eenmalig 25 dollar. Let op: verkoopt u producten via uw app? Dan draagt u ook nog eens 30% van de app-omzet af aan de app stores.

Wilt u zuiver rekenen voor uw app begroting? Dan telt u ook de kosten mee voor de opslagcapaciteit per megabyte op uw server (interne of externe) én voor de bandbreedte. Dit laatste geeft aan hoeveel ruimte u tegelijkertijd beschikbaar stelt: voor meer mensen die op hetzelfde moment de app willen gebruiken én voor zwaardere filmpjes en andere elementen in uw applicatie. De kosten hiervoor zitten rond de 10% tot 20% van de totale ontwikkelingskosten.

3. Wat kost een app maken aan onderhoud & updates?

Hackers zijn slim. En smartphones veranderen geregeld hun beeldschermformaten en gebruikte software.  Onderhoud en update uw applicatie daarom met regelmaat. De kosten hiervoor variëren van 5 tot circa 10% van de totale ontwikkelingskosten.

man met smartphone

Wat kost een app maken bij APPelit?

Vraag vrijblijvend om een tarief

Weten wat het kost, een app maken via de strategische applicatieontwikkelaar van Nederland? Geef uw wensen vrijblijvend door en ontvang een helder voorstel. Vraag hier uw offerte aan.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten