fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

Wat kost een app maken?

3 soorten kosten: ontwikkeling, gebruik & onderhoud

De meest gestelde vraag voor wie een applicatie laat ontwikkelen, is zonder twijfel: wat kost een app maken? Het antwoord hierop bestaat uit verschillende delen, vanwege verschillende soorten kosten. Minstens zo interessant, wat levert die investering u op! Beide ontdekt u op deze pagina.

3 soorten

Kosten app maken

  1. (a) Voorbereiding & (b) ontwikkeling
  2. (a) Gebruik & (b) verbruik
  3. Onderhoud & updates

Ontdek hieronder de uitwerking van deze kostensoorten.

Of vraag meteen om een offerte op maat.

wat kost een app maken

1a. Wat kost een app maken aan ontwikkeling?

De belangrijkste factor die hier speelt is het type applicatie. Schakelt u een gespecialiseerde appontwikkelaar in (zoals APPelit 🙂 dan bent u voor een simpele app meestal met minder dan 4000 euro wel klaar. Een uitgebreide app met veel functies en programmeerwerk loopt eerder op naar de 8000 euro. Denk hierbij onder meer aan e-learning app software, game apps en serious gaming in de zorg.

1b. Wat kost een app maken aan voorbereiding?

De eventuele kosten voor voorbereiding hangen af van interne of externe voorbereiding: bereidt u met een intern projectteam de applicatie voor? Dan blijven de kosten beperkt tot de uren die uw team erin stoppen. Bij inschakeling van een gespecialiseerd appontwikkelaar die u vanaf de voorbereiding begeleidt, betaalt u een tarief per uur dat varieert van 80 tot 150 euro.

Kosten terugverdienen

Bij APPelit zetten we onze jarenlange ervaring in om voor u te zorgen voor minder kosten en meer opbrengsten. Dat klinkt misschien gek, maar hiervoor stoppen we juist veel tijd in het voortraject met u. De kosten hiervoor verdient u later gegarandeerd terug. Namelijk door:

  • Grotere slaagkans / meer succes met uw applicatie
    Landelijk mislukt ruim twee derde van de app- en andere softwareprojecten. Een mislukte applicatieontwikkeling is dan ook vele malen duurder dan juist aan het begin tijd en budget investeren.
  • Goed verdienmodel
    Wij denken altijd mee over een verdienmodel voor u; verdienen in de zin van geld besparen op interne zaken (door bijvoorbeeld sneller te werken of minder fouten maken) of door omzetgroei (door bijvoorbeeld nieuwe klanten te trekken of bestaande vaker te verleiden tot een aankoop).

De voorbereiding is dus een slimme investering die u veel oplevert. Check hier alles over onze slimme voorbereiding.

2. Wat kost een app maken aan gebruik & verbruik?

U wilt – nu nog onbekende – appgebruikers aantrekken? Dan hoort uw applicatie thuis in de app stores. Daar betaalt u voor. Bij de Apple store 99 euro per jaar, bij de Android store eenmalig 25 dollar. Let op: verkoopt u producten via uw app? Dan draagt u ook nog eens 30% van de app-omzet af aan de app stores.

Wilt u zuiver rekenen voor uw app begroting? Dan telt u ook de kosten mee voor de opslagcapaciteit per megabyte op uw server (interne of externe) én voor de bandbreedte. Dit laatste geeft aan hoeveel ruimte u tegelijkertijd beschikbaar stelt: voor meer mensen die op hetzelfde moment de app willen gebruiken én voor zwaardere filmpjes en andere elementen in uw applicatie. De kosten hiervoor zitten rond de 10% tot 20% van de totale ontwikkelingskosten.

3. Wat kost een app maken aan onderhoud & updates?

Hackers zijn slim. En smartphones veranderen geregeld hun beeldschermformaten en gebruikte software.  Onderhoud en update uw applicatie daarom met regelmaat. De kosten hiervoor variëren van 5 tot circa 10% van de totale ontwikkelingskosten.

man met smartphone

Wat kost een app maken bij APPelit?

Vraag vrijblijvend om een tarief

Weten wat het kost, een app maken via de strategische applicatieontwikkelaar van Nederland? Geef uw wensen vrijblijvend door en ontvang een helder voorstel. Vul hier uw wensen in.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21