fbpx
GRATIS GROEISCANDartMAAK UW DROMEN WAAR

Wat is serious gaming?

En waarom zou u van spelen tot serious gaming gaan?

Grote kans dat u er al over hoorde: serious gaming. Maar, wat is serious gaming nou precies? En vooral: wat hebt u eraan? In dit artikel wijdt APPelit als ervaren gamebouwer u graag in de geheimen in. Ook leggen we u uit hoe we van spelen tot serious gaming komen en wanneer u deze computerspellen inzet.

Begrip verklaard

Wat is serious gaming software?

In het bedrijfsleven komen verschillende termen voor die op elkaar lijken. Serious games, simulatie games, gamification. Wat is het nou precies? Serious Gaming is de verzamelnaam voor al deze kreten.

De oorsprong van seriousgaming ligt in de game design industrie. Iedereen weet dat computerspellen spelen verslavend werkt. Wat als we dat element nou kunnen inzetten om er iets nuttigs mee te doen. Dus als educational & management tool for more experience and development. Zo ontstond het idee om mensen iets te leren via de games. Wat bleek? Het werkt heel eenvoudig om mensen te laten zien wat het voordeel is van het gebruik van seriousgaming. Want het gaat namelijk bijna ongemerkt. Ook u gaat toch geregeld een potje gamen?

 

U helpen met doelen halen

Wat is serious gaming voor ons?

In de praktijk betekent deze online spel- en leermethode dat wij organisaties mogen helpen met deze en andere situaties en doelen:

  • Mensen bewuster maken
  • Gedrag/cultuur van mensen ombuigen
  • Nieuwe werkwijze/regels makkelijker invoeren
  • Veranderprocessen versoepelen
  • Leuker trainen voor nieuwe technieken/kennis

Van spelen naar serious gaming software in elke branche | Top 5 sectoren die er al mee werken

Waarom juist in deze branches? We nemen de betekenis en het effect van deze games hieronder voor enkele sectoren met u door.

Neem contact op

wat is serious gaming

5 redenen om te gaan van spelen naar serious gaming

Serious gaming in het onderwijs

Als het ergens kansen biedt, dan is het wel in het onderwijs: van spelen naar serious gaming. Maar al te graag verruilen studenten de schoolbanken voor een potje gamen. Ook de boeken, eindeloze powerpoints en huiswerkopdrachten schuiven ze graag aan de kant. Zelfs stages vervangt u soms dankzij serious games. Immers, geen betere manier om kennis te onthouden dan die in de praktijk toe te passen.

Leren werkt zo veel beter dan op de klassieke manier. TNO bewees dat al. Studenten die meededen aan haar onderzoek vonden het volgende van het gamen:
• We halen een beter cijfer voor toetsen
• We hebben meer grip op hoe we leren
• We vinden de kennis meer uitdagend en leren er meer van
• We voelen ons meer betrokken
• We gaan beter samenwerken met andere studenten

Hulpmiddel

Wat is voordeel voor u?

In de basis zet u deze techniek in als u mensen spelenderwijs lesstof wilt bij brengen. Dus als u het spelelement wilt gebruiken om kennis over te brengen. Verandering teweeg te brengen. Of een boodschap goed wilt laten landen bij mensen.

van spelen tot serious gaming software laten ontwikkelen

Dus… is serious gaming iets voor u?

Zo overtuigd u mensen over tot serious gaming

Uit dit verhaal blijkt, dat u met serious gaming doelen haalt op een manier die leuker én sneller werkt. Ziet u dat zitten? Vraag dan vandaag nog om een vrijblijvend gesprek met ons. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Volg ons ook op Facebook, Twitter of Linkedin voor nieuws en interessante feiten.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


Super fijn bedrijf om mee samen te werken. Hebben een mooie App voor ons gebouwd. Bij vragen goed bereikbaar en erg behulpzaam!
Helma Krijgsman
Helma Krijgsman
14:05 19 Nov 21
Guylian van der Linde
Guylian van der Linde
08:29 03 Nov 21
APPelit heeft laten zien dat ze veel kennis en veel ervaring heeft met het bouwen van heel praktisch toepasbare applicaties. Daarnaast hebben ze veel geduld met mensen die géén verstand van ICT hebben :-)
Karel Koppens
Karel Koppens
11:00 21 Oct 21
APPelit heeft een zeer fijne app voor onze iPads ontwikkelt die we dagelijks gebruiken tijdens onze teambuildingsevents. APPelit nam alle tijd om de vraag eerst goed te inventariseren. Tijdens het ontwikkelen en bouwen was het contact zeer prettig en de terugkoppeling echt enorm snel! Erg goed bereikbaar. Een prettige partij om in te schakelen.
Stefan Vogel
Stefan Vogel
10:47 15 Oct 21
Colette Michiels
Colette Michiels
15:46 13 Oct 21