fbpx

Wat is serious gaming?

En waarom zou u van spelen tot serious gaming gaan?

Grote kans dat u er al over hoorde: serious gaming. Maar, wat is serious gaming nou precies? En vooral: wat hebt u eraan? In dit artikel wijdt APPelit als ervaren gamebouwer u graag in de geheimen in. Ook leggen we u uit hoe we van spelen tot seriousgaming komen en wanneer u deze computerspellen inzet.

Begrip verklaard

Wat is serious gaming software?

In het bedrijfsleven komen verschillende termen voor die op elkaar lijken. Serious games, simulatie games, gamification. Wat is het nou precies? Serious Gaming is de verzamelnaam voor al deze kreten.

De oorsprong van seriousgaming ligt in de game design industrie. Iedereen weet dat computerspellen spelen verslavend werkt. Wat als we dat element nou kunnen inzetten om er iets nuttigs mee te doen. Dus als educational & management tool for more experience and development. Zo ontstond het idee om mensen iets te leren via de games. Wat bleek? Het werkt heel eenvoudig om mensen te laten zien wat het voordeel is van het gebruik van seriousgaming. Want het gaat namelijk bijna ongemerkt. Ook u gaat toch geregeld een potje gamen?

 

wat is serious gaming

U helpen met doelen halen

Wat is serious gaming voor ons?

In de praktijk betekent deze online spel- en leermethode dat wij organisaties mogen helpen met deze en andere situaties en doelen:

 • Mensen bewuster maken
 • Gedrag/cultuur van mensen ombuigen
 • Nieuwe werkwijze/regels makkelijker invoeren
 • Veranderprocessen versoepelen
 • Leuker trainen voor nieuwe technieken/kennis

Top 5 sectoren die al werken met serious gaming

Waarom juist in deze branches? We nemen de betekenis en het effect van deze games hieronder voor enkele sectoren met u door.

serious gaming

5 redenen om te gaan van spelen naar serious gaming

Serious gaming in het onderwijs

Als het ergens kansen biedt, dan is het wel in het onderwijs: van spelen naar serious gaming. Maar al te graag verruilen studenten de schoolbanken voor een potje gamen. Ook de boeken, eindeloze powerpoints en huiswerkopdrachten schuiven ze graag aan de kant. Zelfs stages vervangt u soms dankzij serious games. Immers, geen betere manier om kennis te onthouden dan die in de praktijk toe te passen.

Leren werkt zo veel beter dan op de klassieke manier. TNO bewees dat al. Studenten die meededen aan haar onderzoek vonden het volgende van het gamen:

 • We halen een beter cijfer voor toetsen
 • We hebben meer grip op hoe we leren
 • We vinden de kennis meer uitdagend en leren er meer van
 • We voelen ons meer betrokken
 • We gaan beter samenwerken met andere studenten

Hulpmiddel

Wat is het voordeel voor u?

In de basis zet u deze techniek in als u mensen spelenderwijs lesstof wilt bij brengen. Dus als u het spelelement wilt gebruiken om kennis over te brengen. Verandering teweeg te brengen. Of een boodschap goed wilt laten landen bij mensen.

serious game laten ontwikkelen

Is serious gaming iets voor u?

Zo overtuigd u mensen over tot serious gaming

Uit dit verhaal blijkt, dat u met serious gaming doelen haalt op een manier die leuker én sneller werkt. Ziet u dat zitten? Vraag dan vandaag nog om een vrijblijvend gesprek met ons. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Volg ons ook op Facebook, Twitter of Linkedin voor nieuws en interessante feiten.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten