fbpx

Wat is serious gaming?

En waarom zou u van spelen tot serious gaming gaan?

Grote kans dat u er al over hoorde: serious gaming. Maar, wat is serious gaming nou precies? En vooral: wat hebt u eraan? In dit artikel wijdt APPelit als ervaren gamebouwer u graag in de geheimen in. Ook leggen we u uit hoe we van spelen tot seriousgaming komen en wanneer u deze computerspellen inzet.

Begrip verklaard

Wat is serious gaming software?

Een methode waarbij game mechanics en video game-based learning worden ingezet om educatie en training te versterken. Deze aanpak gebruikt elementen zoals simulatie, virtuele scenarios en feedbacksystemen om een engaging en effectieve leeromgeving te creëren. Spelers, of learners, kunnen door middel van challenges, rewards zoals punten en badges, en real-world tasks hun skills ontwikkelen in een fun en motiverende context. Serious games zijn speciaal ontworpen om niet alleen kennis en vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om engagement en motivatie te verhogen, wat ze een krachtige tool maakt in zowel onderwijs als bedrijfsopleidingen.

In het bedrijfsleven komen verschillende termen voor die op elkaar lijken. Serious games, simulatie games, gamification. Wat is het nou precies? Serious Gaming is de verzamelnaam voor al deze kreten. De oorsprong van seriousgaming ligt in de game design industrie. Iedereen weet dat computerspellen spelen verslavend werkt. Wat als we dat element nou kunnen inzetten om er iets nuttigs mee te doen. Dus als educational & management tool for more experience and development. Zo ontstond het idee om mensen iets te leren via de games. Wat bleek? Het werkt heel eenvoudig om mensen te laten zien wat het voordeel is van het gebruik van seriousgaming. Want het gaat namelijk bijna ongemerkt. Ook u gaat toch geregeld een potje gamen? Bij APPelit erkennen we daarom het belang van deze innovatieve toepassingen om langdurig succes en begrip van complexe concepten te bevorderen.

 

wat is serious gaming

U helpen met doelen halen

Wat is serious gaming voor ons?

In de praktijk betekent deze online spel- en leermethode dat wij organisaties mogen helpen met deze en andere situaties en doelen:

 • Mensen bewuster maken
 • Gedrag/cultuur van mensen ombuigen
 • Nieuwe werkwijze/regels makkelijker invoeren
 • Veranderprocessen versoepelen
 • Leuker trainen voor nieuwe technieken/kennis

Top 5 sectoren die al werken met serious gaming

Waarom juist in deze branches? We nemen de betekenis en het effect van deze games hieronder voor enkele sectoren met u door.

serious gaming

5 redenen om te gaan van spelen naar serious gaming

Serious gaming in het onderwijs

Als het ergens kansen biedt, dan is het wel in het onderwijs: van spelen naar serious gaming. Maar al te graag verruilen studenten de schoolbanken voor een potje gamen. Ook de boeken, eindeloze powerpoints en huiswerkopdrachten schuiven ze graag aan de kant. Zelfs stages vervangt u soms dankzij serious games. Immers, geen betere manier om kennis te onthouden dan die in de praktijk toe te passen.

Leren werkt zo veel beter dan op de klassieke manier. TNO bewees dat al. Studenten die meededen aan haar onderzoek vonden het volgende van het gamen:

 • We halen een beter cijfer voor toetsen
 • We hebben meer grip op hoe we leren
 • We vinden de kennis meer uitdagend en leren er meer van
 • We voelen ons meer betrokken
 • We gaan beter samenwerken met andere studenten

Hulpmiddel

Wat is het voordeel voor u?

In de basis zet u deze techniek in als u mensen spelenderwijs lesstof wilt bij brengen. Dus als u het spelelement wilt gebruiken om kennis over te brengen. Verandering teweeg te brengen. Of een boodschap goed wilt laten landen bij mensen.

serious game laten ontwikkelen

Is serious gaming iets voor u?

Zo overtuigd u mensen over tot serious gaming

Uit dit verhaal blijkt, dat u met serious gaming doelen haalt op een manier die leuker én sneller werkt. Ziet u dat zitten? Vraag dan vandaag nog om een vrijblijvend gesprek met ons. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op. Volg ons ook op Facebook, Twitter of Linkedin voor nieuws en interessante feiten.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten