fbpx

Laat uw verandertraject slagen

Dankzij serious gaming op maat

Om u heen ziet u het bijna dagelijks: verandertrajecten die niet van de grond komen, op weerstand stuiten of zelfs tot opstand leiden. Een gemiste kans, want achter zo’n veranderproces zitten meestal goede gedachten en nog beter bedoelde effecten. Wilt u uw verandertraject laten slagen? APPelit deelt hieronder de ervaringen met serious gaming op dit gebied. Zo krijgt u het wél voor elkaar!

Valkuilen

Waarom veel verandertrajecten mislukken

Een van de grootste problemen bij verandertrajecten? Mensen willen niet graag veranderen. Ze zijn een manier van werken bijvoorbeeld al jaren gewend en zien de noodzaak niet om het anders te doen. Daar komt bij: hoe ouder de mens, hoe moeilijker hij simpelweg kán veranderen. Geen onwil dus, maar onmacht. Angst voor het onbekende speelt daar ook zeker bij mee, ervaren we bij APPelit.

Waarom verandertraject met games? Belangrijke reden
In het serieuze bedrijfsleven lijkt het bijna vloeken in de kerk: een veranderproces ingaan met de hulp van computerspelletjes. Deze vorm van leren heet ook wel seriousgaming en werkt in de praktijk juist uitstekend. Beter zelfs dan bijvoorbeeld klassieke trainingen of lessen. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer TNO. Veel organisaties konden we met serious gaming dan ook al blij maken.

verandertraject

Top 5

Voordelen van games

De inzet van uw op maat gemaakte e-learning of app bij uw verandertraject levert veel voordelen op. Hieronder treft u de belangrijkste vijf:

 • meer leergemak
 • meer leerplezier (en dus meer motivatie)
 • beter onthouden
 • beter toepassen
 • meer zelfsturing

Vanwege onze jarenlange ervaring weten we precies hoe we deze voordelen voor u bereiken. En hoe u hier voor de lange termijn effect uit blijft halen. Ontdek meer over ons.

Funfactor | Veilige verandertrajecten
Laat in uw verandertraject spelen en leren hand in hand gaan. Hierdoor omarmen mensen de verandering veel sneller. Want de funfactor in de games maakt dat de – vaak serieuze – veranderingen ook gewoon leuk mogen zijn. Een andere mooie bijkomstigheid van oefenen via een game? Fouten maken mag. Sterker nog, daar leren uw mensen het meest van. In een veilige omgeving hoeven u en uw medewerkers immers niet bang te zijn voor de gevolgen.

Serieus werken aan verandertraject | Spel als middel
Hebt u het gevoel dat het spelelement de overhand krijgt? Bekijk dan onze cases van serious games bij verandertrajecten in onder meer het onderwijs en de zorg. Ervaar hier hoe het draait om het resultaat. De games zijn slechts het middel; maar wel een serieus middel dat het succes van uw verandering bepaalt. En dat is stukken beter dan bijvoorbeeld een trainingsmap die in de la belandt…

Ontdek meer over een game-app laten maken

Software engineer Amsterdam

‘Inslijten’

Dankzij games binnen verandertraject

Het succes van uw verandertraject zit vooral in het feit dat uw mensen de kennis via de games blijven herhalen; dé manier waardoor verandering echt tot een blijvende switch leidt. Want voordat we een oud gewenningspatroon aanpassen, vraagt dat om ‘het nieuwe’ de nodige keren uit te voeren. Pas dán wordt dát een gewoonte. Via onze online app/opleidingsprogramma’s slijt die gewoonte er snel in.

Voor elk verandertraject

Games versus training

Nog een reden waarom uw verandering via onze game-apps beter werkt? U hoeft uw mensen niet een dag of meerdere dagen te missen voor allerlei trainingen. Ze oefenen en gamen simpelweg op het moment dat het u en hen uitkomt. Bijvoorbeeld in de trein. ’s Avonds op de bank. Of zelfs even op het toilet. Uw mensen hadden vast nooit gedacht dat een verandertraject zó leuk kan zijn!

team effort om te veranderen binnen organisaties

Een greep

Welke verandering wilt u inzetten?

 • Veiliger manier van werken
 • Werken met nieuwe apparatuur
 • Anders werken voor minder ziekteverzuim
 • Samengaan van twee afdelingen/organisaties
 • Switchen naar nieuwe organisatiecultuur/mentaliteit

Voor deze en andere verandertrajecten bouwt APPelit uw oplossing op maat.

Weten hoe úw verandertraject slaagt? Kom in actie
Vraag een gesprek aan. Dat is vrijblijvend. Zo komt u erachter hoe op maat gemaakte apps ook uw verandertraject tot een succes maken. Let the games begin.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten