fbpx

Laat uw verandertraject slagen

Dankzij serious gaming op maat

Om u heen ziet u het bijna dagelijks: verandertrajecten die niet van de grond komen, op weerstand stuiten of zelfs tot opstand leiden. Een gemiste kans, want achter zo’n veranderproces zitten meestal goede gedachten en nog beter bedoelde effecten. Wilt u uw verandertraject laten slagen? APPelit deelt hieronder de ervaringen met serious gaming op dit gebied. Zo krijgt u het wél voor elkaar!

Valkuilen

Waarom veel verandertrajecten mislukken

Een van de grootste problemen bij verandertrajecten? Mensen willen niet graag veranderen. Ze zijn een manier van werken bijvoorbeeld al jaren gewend en zien de noodzaak niet om het anders te doen. Daar komt bij: hoe ouder de mens, hoe moeilijker hij simpelweg kán veranderen. Geen onwil dus, maar onmacht. Angst voor het onbekende speelt daar ook zeker bij mee, ervaren we bij APPelit.

Waarom verandertraject met games? Belangrijke reden
In het serieuze bedrijfsleven lijkt het bijna vloeken in de kerk: een veranderproces ingaan met de hulp van computerspelletjes. Deze vorm van leren heet ook wel seriousgaming en werkt in de praktijk juist uitstekend. Beter zelfs dan bijvoorbeeld klassieke trainingen of lessen. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer TNO. Veel organisaties konden we met serious gaming dan ook al blij maken

Neem contact op

applicatie ontwikkeling

Top 5

Voordelen van games

De inzet van uw op maat gemaakte e-learning of app bij uw verandertraject levert veel voordelen op. Hieronder treft u de belangrijkste vijf:

 • meer leergemak
 • meer leerplezier (en dus meer motivatie)
 • beter onthouden
 • beter toepassen
 • meer zelfsturing

Vanwege onze jarenlange ervaring weten we precies hoe we deze voordelen voor u bereiken. En hoe u hier voor de lange termijn effect uit blijft halen. Ontdek meer over ons.

Funfactor | Veilige verandertrajecten
Laat in uw verandertraject spelen en leren hand in hand gaan. Hierdoor omarmen mensen de verandering veel sneller. Want de funfactor in de games maakt dat de – vaak serieuze – veranderingen ook gewoon leuk mogen zijn. Een andere mooie bijkomstigheid van oefenen via een game? Fouten maken mag. Sterker nog, daar leren uw mensen het meest van. In een veilige omgeving hoeven u en uw medewerkers immers niet bang te zijn voor de gevolgen.

Serieus werken aan verandertraject | Spel als middel
Hebt u het gevoel dat het spelelement de overhand krijgt? Bekijk dan onze cases van serious games bij verandertrajecten in onder meer het onderwijs en de zorg. Ervaar hier hoe het draait om het resultaat. De games zijn slechts het middel; maar wel een serieus middel dat het succes van uw verandering bepaalt. En dat is stukken beter dan bijvoorbeeld een trainingsmap die in de la belandt…

Ontdek meer over een game-app laten maken

verandertraject

‘Inslijten’

Dankzij games binnen verandertraject

Het succes van uw verandertraject zit vooral in het feit dat uw mensen de kennis via de games blijven herhalen; dé manier waardoor verandering echt tot een blijvende switch leidt. Want voordat we een oud gewenningpatroon aanpassen, vraagt dat om ‘het nieuwe’ de nodige keren uit te voeren. Pas dán wordt dát een gewoonte. Via onze online app/opleidingsprogramma’s slijt die gewoonte er snel in.

Voor elk verandertraject

Games versus training

Nog een reden waarom uw verandering via onze game-apps beter werkt? U hoeft uw mensen niet een dag of meerdere dagen te missen voor allerlei trainingen. Ze oefenen en gamen simpelweg op het moment dat het u en hen uitkomt. Bijvoorbeeld in de trein. ’s Avonds op de bank. Of zelfs even op het toilet. Uw mensen hadden vast nooit gedacht dat een verandertraject zó leuk kan zijn!

team effort om te veranderen binnen organisaties

Een greep

Welke verandering wilt u inzetten?

 • Veiliger manier van werken
 • Werken met nieuwe apparatuur
 • Anders werken voor minder ziekteverzuim
 • Samengaan van twee afdelingen/organisaties
 • Switchen naar nieuwe organisatiecultuur/mentaliteit

Voor deze en andere verandertrajecten bouwt APPelit uw oplossing op maat.

Weten hoe úw verandertraject slaagt? Kom in actie
Vraag een gesprek aan. Dat is vrijblijvend. Zo komt u erachter hoe op maat gemaakte apps ook uw verandertraject tot een succes maken. Let the games begin.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader