fbpx

Robotica bedrijven Nederland – hoe werken ze?

Bereik in 4 stappen samen succes met robotica

Hebt u de kansen van automatisering via robotica al ontdekt? Wilt u dat uw organisatie minder fouten maakt of saai werk overlaten aan robots in plaats van mensen? Ontdek op deze pagina dan in 4 stappen waar u op let bij de inzet van robotica en de zoektocht naar robotica bedrijven in Nederland.

Definitie

Wat is robotica?

De naam doet vermoeden dat het om robots gaat. Toch gaat het in de kern bij robotica om automatisering via computers. Een robot is feitelijk niet meer dan een aangeklede computer, die wat menselijke vormen heeft en zelfs menselijke intelligentie lijkt te hebben. Robotisering draait dan ook om de inzet van geautomatiseerde handelingen vanuit robots. Bijvoorbeeld voor eenvoudige grijpfuncties.

Belangrijk kenmerk van robots: hun sensoren. Daarmee ‘zien’ ze wat er aan de hand is (er ligt een product voor mij) en weten ze (geprogrammeerd/aangeleerd proces) wat ze hiermee moeten doen (bijvoorbeeld oppakken). Ontdek meer over wat is robotica.

4 stappen naar succes

 1. In welke branche zit u?
 2. Brainstorm: wat wil u bereiken?
 3. Wat is ervoor nodig om dit te bereiken?
 4. Van robotica naar robotic process automation

Meteen meer weten? Neem contact op.

robotica bedrijven nederland

4 stappen naar succes

1. In welke branche zit u?

Industriële toepassing is de meest bekende vorm van robotica. Een robot(arm) pakt bijvoorbeeld spullen op, sleutelt er eventueel aan en verplaatst ze. Ook binnen de zorg biedt robotica een schat aan mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan ultraprecieze operaties, nauwelijks te zien voor het menselijk oog. Laat staat precies ut te voeren door een arts. Een robot(arm) kan hier wonderen verrichten.

Verder zien we steeds vaker robotisering in bijvoorbeeld het leger (denk bijvoorbeeld aan bommen onschadelijk maken) en de ruimtevaart (denk bijvoorbeeld aan handelingen doen op plekken waar geen zuurstof is). We denken graag met u mee over inzet binnen uw branche en organisatie.

2. Brainstorm: wat wilt u bereiken?

Wat wilt u verbeteren? Processen sneller laten verlopen, handelingen preciezer maken, fouten verminderen? APPelit, strategisch partner voor ontwikkeling van robotica software, brainstormt met u over hoe en waar u een robot slim inzet in uw organisatie.

Waar liggen verbeterkansen op basis van verzamelde data rondom een proces? En hoe krijgt u zelfs een praktisch verdienmodel dankzij inzet van een robot? Wij hebben hier veel ervaring mee en vinden eigenlijk altijd oplossingen en manieren waarbij de robot u meer oplevert dan kost. Dat maakt de keus voor deze stap vast makkelijker.

 

3. Wat is ervoor nodig om dit te bereiken?

Een goede robot is zo geprogrammeerd dat hij méér dan alleen zijn eigen data gebruikt om hierop conclusies te baseren. De term ‘big data’ komt dan ook hiervandaan; de vele data in uw organisatie ligt vaak onbenut verscholen in allerlei computerprogramma’s.

Het vraagt om slim programmeerwerk. En koppelingen tussen bedrijfssoftware om de intelligentie van de robot te laten groeien. Zo haalt u meer uit dezelfde gegevens en is het effect van de robot veel groter. Wij helpen hierbij.

4. Van robotica naar robotic process automation

Op de werkvloer is er nog wel eens weerstand tegen een robot. ‘Gaat hij mijn werk overnemen? Straks ben ik mijn baan kwijt…’ Dankzij de combinatie van de robotintelligentie en zijn ‘aaibaarheid’ accepteert de werkvloer zo’n robot meestal sneller, zo blijkt uit de ervaring van organisaties die een robot inzetten. Medewerkers geven de machine hierdoor sneller ruimte; ze dragen graag hun eigen – soms saaie – werk over als ze merken dat ze hier zelf leukere taken voor terugkrijgen.

Bereid uw mensen dus goed voor. Dan krijgt u met de ‘machine met menselijke trekjes’ het beste van twee werelden op de werkvloer, terwijl u bedrijfsprocessen slim automatiseert. Dit heet ook wel robotic process automation. Wij staan voor u klaar om het achter de schermen in orde te maken.

rpa

Meer weten over robotica bedrijven in Nederland?

Vrijblijvend van gedachten wisselen?

Reageer door uw gegevens op deze pagina in te vullen. Dan reageren wij binnen 24 uur met een vrijblijvend voorstel voor een kennismaking. Gewoon, van mens tot mens. Want achter de beste robotica bedrijven in Nederland schuilt nog altijd mensenwerk.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten