fbpx

M-health: betekenis en voordelen

Ook volop kansen voor uw organisatie

De populariteit van m-health groeit. Meer weten over wat het precies is en wat ú ermee kunt? Lees dan vooral verder. In dit artikel ontdekt u alles over m-health en de betekenis ervan. Beter nog: u komt erachter hoe u dit in úw organisatie inzet. En wat de voordelen zijn: voor uw patiënten, voor uw medewerkers en voor uw organisatie als geheel.

En de onmisbare rol van slimme apparaten

M-health, wat is het eigenlijk?

De ‘m’ in ‘m-health’ staat voor ‘mobile’. M-health betekent dus gewoon ‘mobiele gezondheid’. Hierbij draait alles om de inzet van mobiele apparaten, zoals de smartphone, in de zorgsector. Dit beslaat een heel breed gebied. U kreeg er zelf vast ook al mee te maken. Misschien zelfs zonder dat u het wist. Denk aan het sms’je van uw tandarts om u te herinneren aan uw controleafspraak. Of misschien stuurde u uw zorgverzekeraar weleens een appje om iets te vragen. Dit zijn 2 simpele voorbeelden van m-health. Maar de inzet ervan gaat nog veel verder.

M health

De opkomst van slimme apparaten

De opkomst van slimme apparaten

De populariteit van m-health heeft dus alles te maken met de opkomst van de smartphone – en de bijbehorende slimme apps. Maar er speelt nog iets mee: de beschikbaarheid van slimme apparaten. Dit zijn apparaten die beschikken over een computerchip en een internetverbinding. En vaak hebt u ook nog een app op uw telefoon om het apparaat te bedienen.

Check of u ze al hebt

Klinkt nogal futuristisch, vindt u? Valt best mee. Want het gaat bijvoorbeeld om de volgende devices:

 • Slimme thermostaat
 • Slimme deurbel
 • Slimme verlichting
 • Robotstofzuiger
 • Smart-tv
 • Smartwatch

U ziet het: u hebt vast zelf ook een of meer van deze apparaten in huis. Ze illustreren uitstekend hoe technologie ons leven makkelijker maakt. Misschien gebruikt u zelfs al een m-health app in uw persoonlijke leven. Veel smartphones zijn tegenwoordig namelijk standaard uitgerust met een gezondheidsapp.

Slimme apparaten in de zorg

Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg toe, terwijl steeds meer zorgpersoneel het voor gezien houdt omdat ze hun werk te zwaar vinden. Slimme apparaten verlichten de gevolgen van deze problemen. De toepassing ervan is bijna eindeloos.

Voorbeelden van slimme apparaten in de zorg

Hoe u slimme apparaten inzet in de zorg? Nou, denk aan realtime monitoring van bloedwaarden, het hartritme of het cholesterol via speciale meters. Maar ook slimme rolstoelen die de gebruiker inzicht geven in hun zitgedrag. Of sensoren in en om het huis van een hulpbehoevend persoon; deze sturen een melding bij een opvallende gedragsverandering.

Voordelen van m-health op ‘n rij

M-health biedt dus veel kansen voor u als zorgorganisatie. Voor uw personeel, voor uw patiënten en voor uw organisatie als geheel. Want het neemt u werk uit handen waar u voorheen mensen voor nodig had. Een greep uit de voordelen:

 • Patiënten krijgen meer inzicht in hun gezondheid
 • Hulpbehoevende mensen kunnen langer zelfstandig blijven wonen
 • Zorgverleners kijken op afstand mee naar hun patiënten en sturen waar nodig proactief bij
 • Organisaties zetten hun personeel efficiënter in
 • Alle apparatuur beschikt over sensoren waardoor de locatie altijd inzichtelijk is; dit resulteert in een efficiëntere inzetbaarheid
e-health app laten ontwikkelen

Ontdek samen met APPelit de meerwaarde

M-health: van betekenis voor uw organisatie?

Wilt u weten hoe u m-health van betekenis laat zijn voor uw organisatie? APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van m-health en andere software op maat. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Vult u hieronder uw gegevens in? Dan krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Tijdens deze workshop komt u erachter waar voor uw organisatie de kansen liggen. Neem dus vandaag nog contact op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten