fbpx

M-health: betekenis en voordelen

Ook volop kansen voor uw organisatie

De populariteit van m-health groeit. Meer weten over wat het precies is en wat ú ermee kunt? Lees dan vooral verder. In dit artikel ontdekt u alles over m-health en de betekenis ervan. Beter nog: u komt erachter hoe u dit in úw organisatie inzet. En wat de voordelen zijn: voor uw patiënten, voor uw medewerkers en voor uw organisatie als geheel.

En de onmisbare rol van slimme apparaten

M-health, wat is het eigenlijk?

De ‘m’ in ‘m-health’ staat voor ‘mobile’. M-health betekent dus gewoon ‘mobiele gezondheid’. Hierbij draait alles om de inzet van mobiele apparaten, zoals de smartphone, in de zorgsector. Dit beslaat een heel breed gebied. U kreeg er zelf vast ook al mee te maken. Misschien zelfs zonder dat u het wist. Denk aan het sms’je van uw tandarts om u te herinneren aan uw controleafspraak. Of misschien stuurde u uw zorgverzekeraar weleens een appje om iets te vragen. Dit zijn 2 simpele voorbeelden van m-health. Maar de inzet ervan gaat nog veel verder.

M health

De opkomst van slimme apparaten

De opkomst van slimme apparaten

De populariteit van m-health heeft dus alles te maken met de opkomst van de smartphone – en de bijbehorende slimme apps. Maar er speelt nog iets mee: de beschikbaarheid van slimme apparaten. Dit zijn apparaten die beschikken over een computerchip en een internetverbinding. En vaak hebt u ook nog een app op uw telefoon om het apparaat te bedienen.

Check of u ze al hebt

Klinkt nogal futuristisch, vindt u? Valt best mee. Want het gaat bijvoorbeeld om de volgende devices:

 • Slimme thermostaat
 • Slimme deurbel
 • Slimme verlichting
 • Robotstofzuiger
 • Smart-tv
 • Smartwatch

U ziet het: u hebt vast zelf ook een of meer van deze apparaten in huis. Ze illustreren uitstekend hoe technologie ons leven makkelijker maakt. Misschien gebruikt u zelfs al een m-health app in uw persoonlijke leven. Veel smartphones zijn tegenwoordig namelijk standaard uitgerust met een gezondheidsapp.

Slimme apparaten in de zorg

Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg toe, terwijl steeds meer zorgpersoneel het voor gezien houdt omdat ze hun werk te zwaar vinden. Slimme apparaten verlichten de gevolgen van deze problemen. De toepassing ervan is bijna eindeloos.

Voorbeelden van slimme apparaten in de zorg

Hoe u slimme apparaten inzet in de zorg? Nou, denk aan realtime monitoring van bloedwaarden, het hartritme of het cholesterol via speciale meters. Maar ook slimme rolstoelen die de gebruiker inzicht geven in hun zitgedrag. Of sensoren in en om het huis van een hulpbehoevend persoon; deze sturen een melding bij een opvallende gedragsverandering.

Voordelen van m-health op ‘n rij

M-health biedt dus veel kansen voor u als zorgorganisatie. Voor uw personeel, voor uw patiënten en voor uw organisatie als geheel. Want het neemt u werk uit handen waar u voorheen mensen voor nodig had. Een greep uit de voordelen:

 • Patiënten krijgen meer inzicht in hun gezondheid
 • Hulpbehoevende mensen kunnen langer zelfstandig blijven wonen
 • Zorgverleners kijken op afstand mee naar hun patiënten en sturen waar nodig proactief bij
 • Organisaties zetten hun personeel efficiënter in
 • Alle apparatuur beschikt over sensoren waardoor de locatie altijd inzichtelijk is; dit resulteert in een efficiëntere inzetbaarheid
e-health app laten ontwikkelen

Ontdek samen met APPelit de meerwaarde

M-health: van betekenis voor uw organisatie?

Wilt u weten hoe u m-health van betekenis laat zijn voor uw organisatie? APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van m-health en andere software op maat. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Vult u hieronder uw gegevens in? Dan krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Tijdens deze workshop komt u erachter waar voor uw organisatie de kansen liggen. Neem dus vandaag nog contact op!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 115 recensies
  beoordeel ons op
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten