fbpx

M-health: betekenis en voordelen

Ook volop kansen voor uw organisatie

De populariteit van m-health groeit. Meer weten over wat het precies is en wat ú ermee kunt? Lees dan vooral verder. In dit artikel ontdekt u alles over m-health en de betekenis ervan. Beter nog: u komt erachter hoe u dit in úw organisatie inzet. En wat de voordelen zijn: voor uw patiënten, voor uw medewerkers en voor uw organisatie als geheel.

En de onmisbare rol van slimme apparaten

M-health, wat is het eigenlijk?

De ‘m’ in ‘m-health’ staat voor ‘mobile’. M-health betekent dus gewoon ‘mobiele gezondheid’. Hierbij draait alles om de inzet van mobiele apparaten, zoals de smartphone, in de zorgsector. Dit beslaat een heel breed gebied. U kreeg er zelf vast ook al mee te maken. Misschien zelfs zonder dat u het wist. Denk aan het sms’je van uw tandarts om u te herinneren aan uw controleafspraak. Of misschien stuurde u uw zorgverzekeraar weleens een appje om iets te vragen. Dit zijn 2 simpele voorbeelden van m-health. Maar de inzet ervan gaat nog veel verder.

M health

De opkomst van slimme apparaten

De opkomst van slimme apparaten

De populariteit van m-health heeft dus alles te maken met de opkomst van de smartphone – en de bijbehorende slimme apps. Maar er speelt nog iets mee: de beschikbaarheid van slimme apparaten. Dit zijn apparaten die beschikken over een computerchip en een internetverbinding. En vaak hebt u ook nog een app op uw telefoon om het apparaat te bedienen.

Check of u ze al hebt

Klinkt nogal futuristisch, vindt u? Valt best mee. Want het gaat bijvoorbeeld om de volgende devices:

 • Slimme thermostaat
 • Slimme deurbel
 • Slimme verlichting
 • Robotstofzuiger
 • Smart-tv
 • Smartwatch

U ziet het: u hebt vast zelf ook een of meer van deze apparaten in huis. Ze illustreren uitstekend hoe technologie ons leven makkelijker maakt. Misschien gebruikt u zelfs al een m-health app in uw persoonlijke leven. Veel smartphones zijn tegenwoordig namelijk standaard uitgerust met een gezondheidsapp.

Slimme apparaten in de zorg

Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg toe, terwijl steeds meer zorgpersoneel het voor gezien houdt omdat ze hun werk te zwaar vinden. Slimme apparaten verlichten de gevolgen van deze problemen. De toepassing ervan is bijna eindeloos.

Voorbeelden van slimme apparaten in de zorg

Hoe u slimme apparaten inzet in de zorg? Nou, denk aan realtime monitoring van bloedwaarden, het hartritme of het cholesterol via speciale meters. Maar ook slimme rolstoelen die de gebruiker inzicht geven in hun zitgedrag. Of sensoren in en om het huis van een hulpbehoevend persoon; deze sturen een melding bij een opvallende gedragsverandering.

Voordelen van m-health op ‘n rij

M-health biedt dus veel kansen voor u als zorgorganisatie. Voor uw personeel, voor uw patiënten en voor uw organisatie als geheel. Want het neemt u werk uit handen waar u voorheen mensen voor nodig had. Een greep uit de voordelen:

 • Patiënten krijgen meer inzicht in hun gezondheid
 • Hulpbehoevende mensen kunnen langer zelfstandig blijven wonen
 • Zorgverleners kijken op afstand mee naar hun patiënten en sturen waar nodig proactief bij
 • Organisaties zetten hun personeel efficiënter in
 • Alle apparatuur beschikt over sensoren waardoor de locatie altijd inzichtelijk is; dit resulteert in een efficiëntere inzetbaarheid
e-health app laten ontwikkelen

Ontdek samen met APPelit de meerwaarde

M-health: van betekenis voor uw organisatie?

Wilt u weten hoe u m-health van betekenis laat zijn voor uw organisatie? APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van m-health en andere software op maat. We komen graag bij u langs voor een vrijblijvende kennismaking. Vult u hieronder uw gegevens in? Dan krijgt u van ons een gratis workshop ter waarde van 1200 euro. Tijdens deze workshop komt u erachter waar voor uw organisatie de kansen liggen. Neem dus vandaag nog contact op!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten