fbpx

Bouw spelletjes app

Het hoe & waarom in 5 stappen

Uw bedrijf laten groeien dankzij de bouw van een spelletjes app? Het is wellicht niet het eerste waar u aan denkt. Toch durven we bij APPeit, strategisch ontwikkelaar van applicaties en andere software, dit te beweren. Met onderstaande stappen gaat u goed van start.

Game met aantrekkingskracht

Wat is een spelletjes app?

Een spelletjes app is een applicatie om op de telefoon, tablet of pc te gamen, meestal online. Dat kunnen games zijn met een serieus en leerzaam karakter; denk aan serious gaming en e-learning app software. En dat kunnen ook gewoon spelletjes ‘voor de leuk’ zijn. Jong en oud speelt op deze manier, dus alle reden om de bouw van een spelletjes app te overwegen.

5 stappen voor de bouw van spelletjes apps

 • Doel bepalen
 • Design in balans brengen
 • Icoon & screenshots kiezen
 • Ontwikkelen in stappen
 • Vindbaarheid in de app stores regelen

Wat elk van deze punten voor effect hebben? En hoe u tot dit effect komt? Dat ontdekt u hieronder puntsgewijs. Check het eerst of neem direct contact op.

bouw spelletjes app

De 5 stappen uitgediept

Stap 1. Doel bepalen

Wat wilt u bereiken met de bouw van uw spelletjes app? Vermaak bieden aan een bepaald publiek? Uw merknaam onder de aandacht brengen? Omzet halen uit de bijverkoop van extra levens, hints, gadgets en meer? Medewerkers kennis bijbrengen met bijvoorbeeld serious gaming in de zorg? Zet uw doel goed op een rij voor u game apps gaat of laat ontwikkelen. Juist die doelen maken dat u groei bereikt in uw organisatie. Of het nu gaat om groei van professionaliteit, van klantenkring of van omzet.

Stap 2. Design in balans brengen

Een vol en druk beeld met kleuren, bewegingen en andere gadgets lijkt mooi, maar leidt ook af. Waarvan? Van dat wat de gebruiker moet doen. Onze tip is daarom: hou het beeld eenvoudig en rustig. Voor meer tips check ook onze pagina app design.

3. Icoon & screenshots kiezen

Uw gebouwde spelletjes app wilt u natuurlijk wel laten gebruiken door mensen. Dan moeten ze de game wél eerst kunnen vinden in de appstores. De beste manier hiervoor? Een eenvoudig icoontje kiezen. Een icoontje dat meteen duidelijk maakt wat uw spel doet én dat niet uit moeilijke details bestaat. En dat in de store meteen aantrekkingskracht heeft op het publiek.

Ná die aantrekkingskracht wilt u de aandacht vasthouden. Wat dan goed werkt? Screenshots toevoegen; en dan het liefst screenshots die voordelen van de app in beeld brengen. Per shot een voordeel. We denken hierin graag met u mee.

 

4. Ontwikkelen in stappen

Elk scherm bij de bouw van uw spelletjes app bestaat uit andere onderdelen. Het gevaar van ontwikkelen in één ruk is dat de applicatie aan het eind niet aan uw verwachtingen voldoet. Of dat er zaken in zijn geslopen die niet aansluiten bij uw doel. Daarom raden we u aan: bouw de spelletjes app stukje bij beetje. Na elk deel test u de werking; waar nodig stuurt u dan nog eenvoudig bij in plaats van aan het eind opnieuw te moeten beginnen.

5. Vindbaarheid in de app stores regelen

Bij stap 3 ontdekte u al het belang van een goed pictogram en sterke screenshots bij de vindbaarheid. Gevonden worden in de stores begint echter bij de inzet van een zoekwoord in de titel. En aandacht voor de (bouw van) de spelletjes app in social media. Zet daarbij ook in op reviews en ratings om nog meer in beeld te komen. Meer tips op dit gebied? Ga naar onze speciale pagina over app store seo.

vrouw speelt spel op smartphone

Potje bomen over de bouw van spelletjes apps?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Graag nodigen we u uit om kennis te maken met onze aanpak, die al jaren tot succes leidt. Als u uw contactgegevens hieronder invult, krijgt u binnen een dag een voorstel voor een kennismaking.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten