fbpx

Blockchain app bouwen? Ontdek de 5 voordelen

Alle ins en outs van blockchain

Wilt u een blockchain applicatie bouwen? Puik plan! Want zo’n app biedt heel veel voordelen. In dit artikel leest u hoe blockchain werkt en wat u ermee kunt. Uiteraard ontdekt u ook wat die pluspunten allemaal zijn – én wat ze uw organisatie opleveren.

’n Korte uitleg

Blockchain in vogelvlucht

Een blockchain is een soort digitaal register, waarin u bijvoorbeeld transacties, documenten of processen bijhoudt. Het woord zegt ’t al: het gaat om een keten met blokken. Deze blokken zijn een soort kluisjes; ze zijn alleen toegankelijk met een digitale sleutel. Ander belangrijk kenmerk: de keten staat decentraal. Ofwel, niet op één computer maar op heel veel verschillende. Dit maakt dat blockchain heel goed bestand is tegen fraude en andere veiligheidsproblemen.

Blockchain app bouwen

Wat is het?

Blockchain app dit kun jij ermee

Dit kunt u ermee

Cryptomunten zijn natuurlijk de belangrijkste toepassing van blockchain. Maar u kunt ’t voor nog veel meer dingen gebruiken. Bijvoorbeeld om het eigendom of de herkomst van een product te bewijzen. Of om communicatie in een toeleveringsketen vast te leggen. En ook voor contracten, verzekeringen, diploma’s, vliegtickets en ga zo maar door. Kortom, alle zaken waarvan u wilt dat niemand er stiekem mee knoeit.

5 voordelen van ’n eigen blockchain applicatie

Om u niet langer in spanning te houden, volgen nu de 5 grootste voordelen:

 1. Betere bescherming van uw data
 2. Geen gegevensverlies
 3. Meer duidelijkheid
 4. Minder downtime
 5. Lagere kosten

In de volgende alinea’s leest u een verdere uitdieping van deze voordelen.

Nooit meer kopzorgen over veiligheid

Zoals u net al las, staat een blockchain decentraal. Dit biedt grote voordelen voor uw veiligheid. Bijvoorbeeld als hackers uw computer gijzelen. Want uw blockchain staat ook op heel veel andere computers. Dus dan moeten ze alle computers overnemen waarop hij staat. Da’s vrijwel onmogelijk. Crasht uw computer? Geen nood, ook dan kunt u terugvallen op alle andere computers met de blockchain. Ander voordeel: geen stiekeme wijzigingen meer. Want die wijzigingen moeten dan op alle computers met de blockchain worden gedaan – ook geen haalbare kaart.

Kostenbesparing binnen handbereik

Ook bespaart u met een blockchain app kosten. U werkt namelijk stukken efficiënter. Want alle deelnemers aan de blockchain zien altijd dezelfde informatie. Ook ziet iedereen de hele geschiedenis van de blockchain in het nieuwste blok. Lekker overzichtelijk dus. En nooit meer zoeken naar wie wat ook alweer had gewijzigd.

’n Blockchain app werkt altijd

Ook bent u met blockchain applicaties minder gevoelig voor downtime. Want dit type app heeft geen verbinding nodig met een server om te werken. Dat scheelt een hoop tijd – en geld natuurlijk.

Maak kennis met APPelit, uw blockchain ontwikkelaar

APPelit is uw strategische partner voor de ontwikkeling van software op maat. Dankzij onze succesaanpak krijgt u een blockchain app die werkt zoals u dat wilt. Zijn er toch problemen? Dan staat onze support 24/7 voor u klaar. Zo weet u zeker: uw app draagt bij aan het succes van uw organisatie. Bewijs zien? Check onze uitgebreide portfolio met cases. Een andere zekerheid: wij doen niet aan kleine lettertjes. Bij ons krijgt u een eerlijk verhaal én een fixed price.

wat is blockchain

Blockchain app laten bouwen?

Vrijblijvende kennismaking én gratis workshop

Weet u ’t zeker? Wilt u uw blockchain applicatie laten bouwen door APPelit? Of twijfelt u nog over de mogelijkheden van blockchain voor úw organisatie? Wij helpen u graag verder met al uw vragen. Laat daarom hieronder uw gegevens achter. U krijgt sowieso een workshop ter waarde van 1200 euro cadeau. Tijdens deze workshop laten we u zien welke kansen blockchain u biedt. Helemaal vrijblijvend uiteraard. Bijkomend pluspunt: u maakt meteen kennis met onze werkwijze.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten