fbpx

Alles uit big data analytics halen?

Ontdek de ins en outs

Op elke afdeling in uw organisatie beschikt u over gegevens. Van consumenten-aankoopgedrag en klikgedrag tot interne gegevens over voorraden, machineonderhoud en meer. Haal meer uit deze gegevens en neem beslissingen voor een toekomst vol verbetering of groei. Met big data analytics.

Woordbetekenis

Wat is big data analytics?

Big data analytics is een middel om uw bedrijfsdoel te bereiken. Welk doel bijvoorbeeld? Dat ontdekt u verderop. Het middel draait om – letterlijk vertaald – analyse van grote (hoeveelheden) gegevens. Hiervoor bestaat technologie die de analyse uitvoert. En die zelfs conclusies trekt en voorspellingen doet op basis van die gegevens. Scheelt u zelf een hoop rekenwerk…

applicatie ontwikkeling

‘n Greep

Voorbeelden van big data analytics methodes

 • Data mining
 • Natural language processing
 • Predictive analytics (dat weer gebruikmaakt van data mining)
 • Maken van business decisions o.b.v. data analysis
 • Data visualization van unstructured data

In de volgende alinea’s ontdekt u meer over twee van deze methodes voor big data analytics.

Data mining: ‘Anderen bekeken ook’ | Hoe big data analytics webshops helpt
In verschillende webshops komt u het tegen: u klikt op een product en krijgt daaronder een overzicht met producten die anderen bekeken. Of die passen bij het product waar u naar kijkt. Dit werkt via data mining. Deze vorm van big data analytics helpt dus onder meer goed bij het vergroten van uw sales. APPelit, ontwikkelaar van onder meer analysetools, helpt ook u graag met deze en andere methodes. Ideaal om uw customer service te verbeteren!

Natural language processing: taal onder de loep | Big data analytics
Hoe reageren mensen via e-mail, sociale media en chats? Natural language processing biedt u de kans om hier big data analytics op los te laten. Deze zogeheten NLP ontdekt patronen in woorden en betekenissen. En trekt conclusies over bijvoorbeeld hoe goed uw product of bedrijf in de markt ligt. Denk aan het aantal en de soort vermeldingen in social media. Het kan zelfs aangeven met welke woorden uw marketingteam beter scoort via bijvoorbeeld e-mailcampagnes. Met big data analytics en NLP hebt u dus goud in handen.

Neem contact op

Feiten of gevoel?

Big data analytics bewijst het

Voor sommige situaties werkt uw onderbuikgevoel het beste. Bijvoorbeeld of u wel of niet in zee moet gaan met een zakenrelatie of nieuwe medewerker. Voor veel andere situaties geldt: meten = weten. Met big data analytics krijgt u inzicht in resultaten uit het verleden. En zekere voorspellingen voor de toekomst. Dat beslist een stuk makkelijker, toch?

Doelen van big data anaytics | Wat past bij u?

 • meer gerichte marketing & verkoop
 • efficiënter voorraadbeheer
 • fraude & hacks tegengaan
 • mensen opsporen
 • betere personeelsplanning voor machinebezetting
 • betere klantenservice
 • gemeten effect van overheidsmaatregelen

Hierboven treft u een willekeurig aantal doelen. Er zijn er nog veel meer. Bijvoorbeeld voor specifieke branches: van webwinkels en industrie tot energie- en marketingbedrijven. Big data in de zorg is zelfs al gangbaar. Hierdoor lukt het ziektes sneller op te sporen en betere behandelmethodes te gebruiken.

Wat werkt beter?

Mens versus big data analytics

Mensen maken fouten. En zijn niet bij benadering zo snel als computers. Dat alleen al is volop reden om big data analytics binnen uw organisatie in te zetten. Bovendien ziet software veel meer dan wij mensen zien. Zoals logische verbanden tussen gegevens. Zo krijgt u dus goede resultaten. Hulp hierbij nodig? Vraag APPelit.

Neem contact op

big data analytics

Waar haalt u de gegeven vandaan?

Big data analytics breder ingezet

Veel bedrijven beginnen met big data analytics binnen één afdeling. Een goede start om vertrouwd te raken met deze aanpak. Durft u het groter aan te pakken? Dan raden wij aan: trek de analyse breder. Betrek er zo veel mogelijk afdelingen en informatie bij. Waar mogelijk zelfs extern (denk aan universiteiten, brancheorganisaties). Zo komt u sneller en tot waardevollere inzichten.

Hulp nodig bij big data analytics? Vraag ons

Geef uw contactinformatie hieronder aan ons door. Dan nemen we snel contact met u op voor een vrijblijvend gesprek over uw mogelijkheden met big data analytics.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten