fbpx

Augmented reality app laten maken?

Dit is waarom ar ook voor u interessant is

Steeds meer bedrijven ontwikkelen een eigen augmented reality / AR app. Een slimme keus, want met zo’n app betrekken ze klanten echt bij hun product. Augmented reality maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vooraf te zien hoe een meubelstuk in het interieur staat of hoe de muur eruit ziet met een andere verfkleur. Wilt u ook met augmented reality aan de slag? Ontdek hier alle ins en outs die u moet weten.

Nadere toelichting

Augmented reality – wat is het precies?

Bij augmented reality wordt er een digitale laag over de wereld om u heen gelegd. Dit gebeurt via een app op uw tablet of smartphone. U ziet dus uw eigen omgeving, maar dan met een digitale toevoeging. Letterlijk betekent augmented reality dan ook: ‘toegevoegde realiteit’.

augmented reality app laten maken

Wat u ermee kunt

Augmented reality wordt uiteraard veel toegepast in de game-industrie. Maar ook steeds meer bedrijven ontwikkelen een augmented reality app, bijvoorbeeld voor hun klanten of medewerkers. Zo’n app is relatief snel en goedkoop te ontwikkelen. Het grote voordeel ten opzichte van virtual reality is, dat je voor AR alleen een smartphone of tablet nodig hebt en dus geen dure bril.

Enkele voorbeelden van hoe augmented reality wordt toegepast:

 • Onderwijsinstellingen gebruiken het om de lesstof aantrekkelijker en inzichtelijker te maken.
 • Maakbedrijven gebruiken het om nieuwe producten te ontwerpen.
 • Retailbedrijven gebruiken het om klanten op afstand te laten ervaren hoe een bepaald product in hun huis of tuin past.
 • Commerciële bedrijven gebruiken het als leuke gadget en om te laten zien hoe innovatief ze zijn.

Uw eigen AR app? Waarom niet!

Misschien verwacht u dat de kosten van zo’n eigen AR app dusdanig hoog zijn, dat dit voor u geen optie is. Maar we beloven u: dat valt erg mee. Augmented reality ligt zeker niet alleen voor grote bedrijven binnen handbereik, ook voor kleinere bedrijven is het een goede investering.

Vooral als u producten voor in huis levert, biedt AR echt toegevoegde waarde. Zelf zijn wij als APPelit strategische partner in de ontwikkeling van AR apps. Zo ontwikkelden wij voor deurenspecialist deurinbeeld.nl een Deurenapp. Met deze app bekijken klanten via augmented reality van tevoren hoe een bepaalde deur in hun eigen huis staat. Toch een andere stijl of kleur? Eens kijken hoe dat staat!

Serious gaming met AR

Misschien heeft u ook al eens nagedacht over de rol die game apps binnen uw bedrijf kunnen spelen. U zet ze bijvoorbeeld in om uw medewerkers te scholen, om nieuwe medewerkers snel wegwijs te maken of om een nieuwe werkwijze te implementeren. In zo’n game app kunt u ook augmented reality gebruiken, zodat de kennis nog beter beklijft.

Waar te beginnen?

Misschien denkt u nu: ‘Klinkt allemaal leuk, dat augmented reality, maar waar moet ik in vredesnaam beginnen?’ Ons antwoord: bij het begin. Dat klinkt misschien flauw, maar toch gaan verschillende softwareprojecten hier de mist in. Menig app developer begint meteen enthousiast met het ontwerpen van een flitsende AR app, zonder eerst even stil te staan bij het doel ervan. Wat wilt u eigenlijk bereiken met uw app? Wanneer bent u er écht blij mee?

De manier van APPelit

APPelit staat daar vooraf wel uitgebreid bij stil. Bij elk nieuw project volgen we onze bewezen succesaanpak. Die aanpak bestaat uit een aantal stappen. We beginnen altijd met enkele brainstorms, zodat we uw wensen, doelen en kansen goed voor ogen krijgen. Pas als we precies weten wat u wilt bereiken met uw eigen AR app, gaan onze developers aan de slag. Zij koppelen regelmatig aan u terug waar ze mee bezig zijn, zodat u kunt bijsturen als dat nodig is.

application developer

Ook een augmented reality app laten maken?

We vertellen u graag meer!

Lijkt het u wel wat om een augmented reality app te laten maken, maar dan wel met vooraf inzicht in de kosten en opbrengsten? APPelit gaat graag voor u aan de slag! Maken we snel een afspraak? Laat hieronder uw gegevens achter en we nemen contact met u op.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten