fbpx

Kenmerken big data op een rijtje

Wat is het en wat kunt u ermee?

Big data kenmerken, goed om te weten!  Je hoort ontzettend veel over Big data. Maar wat is het nou precies? APPelit, strategisch partner, zet de belangrijkste kenmerken van big data voor u op een rijtje.

Een grote berg gegevens...

...vol waardevolle informatie

De term big data verwijst naar de grote ‘berg’ met gegevens die vandaag de dag beschikbaar zijn. Deze gegevens komen in allerlei vormen, zoals tekst, getallen, audio en video. Als u de gegevens analyseert, haalt u daar veel waardevolle informatie uit, bijvoorbeeld over de behoeften van klanten. Vervolgens speelt uw daar met uw aanbod slim op in.

Big data heet zo omdat de hoeveelheid data te groot is om door traditionele databasetechnologie verwerkt te worden. Bovendien groeit de berg gegevens exponentieel. U heeft een big data oplossing nodig om de gegevens op te slaan en te analyseren. We vertellen u graag meer over de belangrijkste kenmerken van big data.

kenmerken big data

Dit zijn de kenmerken

Kenmerk 1: heel veel data

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel gegevens beschikbaar. We laten sporen achter op social media en in ons zoekgedrag op Google, maar ook in de offline wereld. Het gaat om zoveel gegevens, dat traditionele databasetechnologie ze niet meer kan analyseren. Moderne big-data technologie kan dat wel.

Kenmerk 2: heel veel variatie

Die ontzettend grote berg data bevat heel verschillende gegevens uit heel verschillende bronnen. Het grootste deel daarvan is ongestructureerd. Moderne big data-technologie is in staat om al die verschillende soorten gegevens samen te brengen en te analyseren.

Kenmerk 3: verborgen waarde

Die grote berg gevarieerde data bevat allerlei gegevens die van waarde zijn voor organisaties. Maar hoe filter je juist die gegevens eruit? Dat kan bijvoorbeeld met data mining. Op basis van de meest waardevolle gegevens herkent de software patronen en doet voorspellingen.

Kenmerk 4: niet alles is even betrouwbaar

Het spreekt voor zich dat niet alle gegevens uit die grote berg even betrouwbaar zijn. Sommige gegevens bevatten bovendien fouten, waardoor ze niet goed controleerbaar zijn. Toch kunnen de nieuwste technologieën ook met dit soort slordigheden prima uit de voeten.

Kenmerk 5: supersnel analyseren

De snelheid waarmee nieuwe gegevens worden gegenereerd, is immens. Om te profiteren van big data, is het van belang dat alle gegevens supersnel bruikbaar moeten zijn voor analyses. Dit geldt bijvoorbeeld voor het signaleren van trends en real-time gegevens over consumenten. Maar ook voor het detecteren van fraude is snelheid doorslaggevend.

Wat kunt u met big data?

Big data op zich heeft dus weinig waarde. Pas als je de data inzet om voorspellingen te doen, wordt het interessant. Dan kun je bijvoorbeeld:

  • Het surfgedrag van internetgebruikers analyseren en gerichte advertenties tonen.
  • Vragen van klanten sneller en beter beantwoorden.
  • Op basis van de gegevens die auto’s doorsturen vaststellen wat het beste moment voor onderhoud is (en zo autopech voorkomen).
  • Creditcard-fraude detecteren op basis van afwijkende transacties.
  • Calamiteiten sneller signaleren en hun impact voorspellen.
  • Op basis van een analyse van strafrechtelijke gegevens voorspellen hoe groot de kans is dat iemand opnieuw een misdrijf pleegt.

Wat kan APPelit voor u betekenen?

APPelit is expert op het gebied van big data. Vertel ons uw uitdaging en wij ontwikkelen uw ideale oplossing! Daarbij maken we gebruik van zelflerende programma’s, op basis van kunstmatige intelligentie. Omdat elke klant en elke situatie anders is, ontwikkelen wij altijd software op maat. Zo weet u zeker dat u optimaal profiteert van de verborgen schat aan informatie waar uw organisatie over beschikt.

big data developer

Overtuigd door alle positieve kenmerken van big data?

Laten we snel brainstormen over alle mogelijkheden!

We hebben een aantal algemene kenmerken over big data genoemd, maar natuurlijk wilt u graag concreet weten hoe u er zelf van profiteert. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om alle mogelijkheden met u door te nemen. Laat u hieronder uw gegevens achter?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


    Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
    APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
    Attis
    Attis
    1709743017
    Very good
    Hafez Hashimi
    Hafez Hashimi
    1708774478
    Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
    Brenda Hoppen
    Brenda Hoppen
    1706787077
    Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
    albert erisman
    albert erisman
    1696914647
    js_loader
    Sluiten