fbpx

Wat betekent ar voor de toekomst?

En voor uw business?

Ar is nuttig in zowel het privéleven als het bedrijfsleven. Het kan in (bijna) alle sectoren toegepast worden. Wilt u ook ar toepassen in uw bedrijf, maar stelt u zichzelf eerst de vraag: ‘wat betekent ar’? Ar-expert en software ontwikkelaar APPelit legt het u graag uit.

Wat betekent ar?

Toegevoegde realiteit

Ar staat voor augmented reality. Ar ‘legt’ een virtuele laag over de echte wereld. Dat betekent dat u virtuele elementen in de echte wereld ziet. Dat zien we vaak toegepast in spellen (zoals Pokémon Go), maar ook buiten de entertainmentwereld wordt ar regelmatig gebruikt.

wat betekent ar

Waar wordt ar voor gebruikt?

Medische wereld

Ar wordt vaak gebruikt in de medische wereld. Bijvoorbeeld door van een (deel van) een patiënt een driedimensionaal beeld te maken. Dat helpt om beter te zien waar het probleem zit, of wat de beste manier is een probleem op te lossen. Ook kunnen artsen in opleiding complexe operaties oefenen op een dergelijk 3D-model zonder dat er bij fouten schade ontstaat.

Huis en inrichting

Wilt u voor particulieren een ruimte of zelfs een huis inrichten zonder gesleep met meubels? Met ar kan dat eenvoudig! U maakt een foto van de ruimte die u in wilt richten en plaatst daar virtuele meubelen in. Op deze manier kunt u de juiste inrichting plannen zonder kasten en tafels van links naar rechts te schuiven. Ook is dit handig om te kijken wat wel en niet past, zodat u uw klanten heel gericht adviseert welke meubelen te kopen.

Hulp en ondersteuning

‘Dat witte dingetje dat links verdwijnt in de pijp, tussen de blauwe en gele huppeldepup.’ Daar kan een helpdeskmedewerker over het algemeen niet heel veel mee. Met ar kunt u op een virtuele tekening aangeven waar het probleem precies zit. En de helpdeskmedewerker kan op diens beurt stap voor stap visueel tonen wat u moet doen om het probleem op te lossen.

Ook augmented reality technologie toepassen in uw bedrijf? De experts van APPelit zitten voor u klaar! Om vragen te beantwoorden, om software op maat te maken, of bestaande software aan te passen. Neem dus snel contact op!

De geschiedenis van toegevoegde realiteit

Dacht u dat ar iets van de laatste jaren is? Dan zit u er naast! Augmented reality is, net zoals virtual reality, ouder dan we denken. Mensen wilden altijd al graag ergens anders zijn dan ze waren. In 1881 werd Panorama Mesdag gemaakt. Dit is wellicht het oudst bekende voorbeeld van ar waar het brede publiek kennis mee kon maken. Wie in het panorama stapt, heeft het idee op een duin te staan met een weids uitzicht van zand, zee en blauwe lucht.

Al in 1965 bestond ar

In 1965 werd de basis voor de huidige ar gelegd door Ivan Sutherland en Thomas A. Furness III. In de drie jaren daarna ontwikkelde Sutherland een apparaat dat hij de verrassende naam The Sword of Damocles gaf. Dit apparaat projecteerde een stereoscopisch beeld op een bril dat op het hoofd werd gedragen. De bewegingen van het hoofd werden bijgehouden door middel van een buizensysteem dat aan het plafond zat. Op die manier werd besturing van de virtuele wereld mogelijk.

Augmented reality is geen virtual reality

Soms wordt ar verward met virtual reality (vr). Er zit echter een groot verschil tussen vr en ar. Met vr wordt iemand helemaal in een virtuele wereld geplaatst, bijvoorbeeld met behulp van een vr-bril. Als u een vr-bril op heeft is alles om u heen virtueel en reageert de omgeving op uw bewegingen. Bij ar staat u volledig in de echte wereld, waar virtuele elementen in zijn geplaatst.

developer

Wat betekent ar voor uw bedrijf?

We laten u het gemak van de toekomst graag persoonlijk ervaren

Overtuigd van de voordelen van augmented reality? Wij ook! Vul onderstaande velden in en wij sturen binnen 24 uur een voorstel met een datum en tijd voor een vrijblijvend gesprek. Wilt u software op maat, heeft u een vraag, wilt u uitbreiding van al bestaande diensten? Wij staan in de startblokken!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten