fbpx

Wat betekent ar voor de toekomst?

En voor uw business?

Ar is nuttig in zowel het privéleven als het bedrijfsleven. Het kan in (bijna) alle sectoren toegepast worden. Wilt u ook ar toepassen in uw bedrijf, maar stelt u zichzelf eerst de vraag: ‘wat betekent ar’? Ar-expert en software ontwikkelaar APPelit legt het u graag uit.

Wat betekent ar?

Toegevoegde realiteit

Ar staat voor augmented reality. Ar ‘legt’ een virtuele laag over de echte wereld. Dat betekent dat u virtuele elementen in de echte wereld ziet. Dat zien we vaak toegepast in spellen (zoals Pokémon Go), maar ook buiten de entertainmentwereld wordt ar regelmatig gebruikt.

wat betekent ar

Waar wordt ar voor gebruikt?

Medische wereld

Ar wordt vaak gebruikt in de medische wereld. Bijvoorbeeld door van een (deel van) een patiënt een driedimensionaal beeld te maken. Dat helpt om beter te zien waar het probleem zit, of wat de beste manier is een probleem op te lossen. Ook kunnen artsen in opleiding complexe operaties oefenen op een dergelijk 3D-model zonder dat er bij fouten schade ontstaat.

Huis en inrichting

Wilt u voor particulieren een ruimte of zelfs een huis inrichten zonder gesleep met meubels? Met ar kan dat eenvoudig! U maakt een foto van de ruimte die u in wilt richten en plaatst daar virtuele meubelen in. Op deze manier kunt u de juiste inrichting plannen zonder kasten en tafels van links naar rechts te schuiven. Ook is dit handig om te kijken wat wel en niet past, zodat u uw klanten heel gericht adviseert welke meubelen te kopen.

Hulp en ondersteuning

‘Dat witte dingetje dat links verdwijnt in de pijp, tussen de blauwe en gele huppeldepup.’ Daar kan een helpdeskmedewerker over het algemeen niet heel veel mee. Met ar kunt u op een virtuele tekening aangeven waar het probleem precies zit. En de helpdeskmedewerker kan op diens beurt stap voor stap visueel tonen wat u moet doen om het probleem op te lossen.

Ook augmented reality technologie toepassen in uw bedrijf? De experts van APPelit zitten voor u klaar! Om vragen te beantwoorden, om software op maat te maken, of bestaande software aan te passen. Neem dus snel contact op!

De geschiedenis van toegevoegde realiteit

Dacht u dat ar iets van de laatste jaren is? Dan zit u er naast! Augmented reality is, net zoals virtual reality, ouder dan we denken. Mensen wilden altijd al graag ergens anders zijn dan ze waren. In 1881 werd Panorama Mesdag gemaakt. Dit is wellicht het oudst bekende voorbeeld van ar waar het brede publiek kennis mee kon maken. Wie in het panorama stapt, heeft het idee op een duin te staan met een weids uitzicht van zand, zee en blauwe lucht.

Al in 1965 bestond ar

In 1965 werd de basis voor de huidige ar gelegd door Ivan Sutherland en Thomas A. Furness III. In de drie jaren daarna ontwikkelde Sutherland een apparaat dat hij de verrassende naam The Sword of Damocles gaf. Dit apparaat projecteerde een stereoscopisch beeld op een bril dat op het hoofd werd gedragen. De bewegingen van het hoofd werden bijgehouden door middel van een buizensysteem dat aan het plafond zat. Op die manier werd besturing van de virtuele wereld mogelijk.

Augmented reality is geen virtual reality

Soms wordt ar verward met virtual reality (vr). Er zit echter een groot verschil tussen vr en ar. Met vr wordt iemand helemaal in een virtuele wereld geplaatst, bijvoorbeeld met behulp van een vr-bril. Als u een vr-bril op heeft is alles om u heen virtueel en reageert de omgeving op uw bewegingen. Bij ar staat u volledig in de echte wereld, waar virtuele elementen in zijn geplaatst.

developer

Wat betekent ar voor uw bedrijf?

We laten u het gemak van de toekomst graag persoonlijk ervaren

Overtuigd van de voordelen van augmented reality? Wij ook! Vul onderstaande velden in en wij sturen binnen 24 uur een voorstel met een datum en tijd voor een vrijblijvend gesprek. Wilt u software op maat, heeft u een vraag, wilt u uitbreiding van al bestaande diensten? Wij staan in de startblokken!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  Top partij. Heb meermaals met ze samengewerkt op projecten en elke keer maken ze het waar.
  Rogier Gigengack
  Rogier Gigengack
  12:25 16 Nov 22
  js_loader
  Sluiten