fbpx

Softwarebedrijf nodig?

Deze checklist helpt u kiezen

Een van de eerste dingen die u zich zou moeten afvragen als u op zoek bent naar een softwarebedrijf, is: wat zoek ik precies? Want er zijn zoveel verschillende softwarebedrijven! En allemaal gaan ze graag voor u aan de slag. Met een duidelijk wensenlijstje in uw hoofd (of op papier) vindt u zeker de juiste partner.

Hoe maakt u zo’n wensenlijstje?

Terug naar de basis

Een wensenlijst maken is dus stap 1. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want meestal zijn uw wensen en doelen nog helemaal niet zo duidelijk. Dan is het handig om u af te vragen: waarom zijn we eigenlijk op zoek naar een softwarebedrijf of een software ontwikkelaar? Wat is de aanleiding? Welk probleem speelt er binnen onze organisatie? En welke rol verwachten we dat software kan spelen bij de oplossing van dat probleem?

softwarebedrijf

Voorbeelden –speelt dit in úw organisatie?

Wat voor soort problemen zijn dat dan waar software bij kan helpen? Eigenlijk geldt dat voor vrijwel elk probleem dat organisatiebreed speelt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • U wilt uw productie verhogen, zonder meer mensen aan te nemen.
 • U wilt uw voorraden efficiënter beheren.
 • U wilt uw medewerkers minder saaie taken laten doen.
 • U wilt gegevens sneller en beter interpreteren.
 • U wilt meer klanten trekken.
 • U wilt uw klanten een betere gebruikservaring bieden.

Vervolgstappen

Als het goed is, weet u nu wat uw belangrijkste wens is. Hieruit kunt u wellicht al een wensenlijst voor het te kiezen softwarebedrijf destilleren. Kiest u bijvoorbeeld voor standaardsoftware of voor software op maat? Elke organisatie is anders en ook elk probleem is anders. Daarom is het altijd een goed idee om te kiezen voor een softwarebedrijf dat software op maat ontwikkelt. Want daarmee lost u problemen echt op, behaalt u strategische doelen en realiseert u verdere groei.

Een eerste gesprek

Wellicht heeft u na een online zoektocht inmiddels een lijstje van softwarebedrijven die passen bij uw wensen en doelen. Dan is het tijd om een paar oriënterende gesprekken in te plannen. Tijdens zo’n gesprek is het handig om te letten op de volgende zaken:

 1. Spreekt dit softwarebedrijf mijn taal en begrijp ik alles goed?
 2. Is het bedrijf bereid om in mij te investeren?
 3. Denkt het bedrijf mee over het verdienmodel van mijn software?
 4. Begeleidt het bedrijf mij en mijn mensen van begin tot ver na het eind?
 5. Ontwikkelt het bedrijf in stappen, zodat ik tussendoor kunt testen of alles naar wens is?

Dit zijn allemaal belangrijke aspecten om van uw softwareproject een succes te maken.

Van leverancier naar meedenkende partner

APPelit stelt zich op als strategische softwarepartner. Dat betekent onder andere dat we niet uw briefing afwachten, maar zelf actief meedenken over die briefing. We beginnen elk project met enkele slimme brainstormsessies. Daarbij staan vragen centraal als: Waar staat u nu als organisatie? Waar wilt u naartoe? En wat staat u daarbij nog in de weg? Deze sessies houden we graag met een projectteam dat bestaat uit mensen van diverse afdelingen binnen uw organisatie.

Cadeautje voor u

Weet u nog, die tweede vraag uit de checklist voor het eerste gesprek? “Is het bedrijf bereid om in mij te investeren?” APPelit kan die vraag – net als de andere vier vragen overigens – bevestigend beantwoorden. Dat blijkt onder andere uit de gratis groeiscan (t.w.v. € 1200) die wij onze klanten aanbieden. Dit is een onderzoek op maat naar uw branche, uw markt en de groeipotentie van uw idee. Hiermee laten we zien wat we waard zijn en wat we voor u kunnen betekenen.

software ontwikkelaar

Dus gaat u voor een softwarebedrijf of een partner?

Laten we dan snel kennismaken

Spreekt de werkwijze van APPelit u aan? En wilt u graag concreet doorspreken wat wij voor u kunnen betekenen? Dan komen we graag bij u langs voor een eerste gesprek. Geheel vrijblijvend uiteraard! Laat uw gegevens hier achter, dan hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader