fbpx

Softwarebedrijf nodig?

Deze checklist helpt u kiezen

Een van de eerste dingen die u zich zou moeten afvragen als u op zoek bent naar een softwarebedrijf, is: wat zoek ik precies? Want er zijn zoveel verschillende softwarebedrijven! En allemaal gaan ze graag voor u aan de slag. Met een duidelijk wensenlijstje in uw hoofd (of op papier) vindt u zeker de juiste partner.

Hoe maakt u zo’n wensenlijstje?

Terug naar de basis

Een wensenlijst maken is dus stap 1. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want meestal zijn uw wensen en doelen nog helemaal niet zo duidelijk. Dan is het handig om u af te vragen: waarom zijn we eigenlijk op zoek naar een softwarebedrijf of een software ontwikkelaar? Wat is de aanleiding? Welk probleem speelt er binnen onze organisatie? En welke rol verwachten we dat software kan spelen bij de oplossing van dat probleem?

softwarebedrijf

Voorbeelden –speelt dit in úw organisatie?

Wat voor soort problemen zijn dat dan waar software bij kan helpen? Eigenlijk geldt dat voor vrijwel elk probleem dat organisatiebreed speelt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • U wilt uw productie verhogen, zonder meer mensen aan te nemen.
 • U wilt uw voorraden efficiënter beheren.
 • U wilt uw medewerkers minder saaie taken laten doen.
 • U wilt gegevens sneller en beter interpreteren.
 • U wilt meer klanten trekken.
 • U wilt uw klanten een betere gebruikservaring bieden.

Vervolgstappen

Als het goed is, weet u nu wat uw belangrijkste wens is. Hieruit kunt u wellicht al een wensenlijst voor het te kiezen softwarebedrijf destilleren. Kiest u bijvoorbeeld voor standaardsoftware of voor software op maat? Elke organisatie is anders en ook elk probleem is anders. Daarom is het altijd een goed idee om te kiezen voor een softwarebedrijf dat software op maat ontwikkelt. Want daarmee lost u problemen echt op, behaalt u strategische doelen en realiseert u verdere groei.

Een eerste gesprek

Wellicht heeft u na een online zoektocht inmiddels een lijstje van softwarebedrijven die passen bij uw wensen en doelen. Dan is het tijd om een paar oriënterende gesprekken in te plannen. Tijdens zo’n gesprek is het handig om te letten op de volgende zaken:

 1. Spreekt dit softwarebedrijf mijn taal en begrijp ik alles goed?
 2. Is het bedrijf bereid om in mij te investeren?
 3. Denkt het bedrijf mee over het verdienmodel van mijn software?
 4. Begeleidt het bedrijf mij en mijn mensen van begin tot ver na het eind?
 5. Ontwikkelt het bedrijf in stappen, zodat ik tussendoor kunt testen of alles naar wens is?

Dit zijn allemaal belangrijke aspecten om van uw softwareproject een succes te maken.

Van leverancier naar meedenkende partner

APPelit stelt zich op als strategische softwarepartner. Dat betekent onder andere dat we niet uw briefing afwachten, maar zelf actief meedenken over die briefing. We beginnen elk project met enkele slimme brainstormsessies. Daarbij staan vragen centraal als: Waar staat u nu als organisatie? Waar wilt u naartoe? En wat staat u daarbij nog in de weg? Deze sessies houden we graag met een projectteam dat bestaat uit mensen van diverse afdelingen binnen uw organisatie.

Cadeautje voor u

Weet u nog, die tweede vraag uit de checklist voor het eerste gesprek? “Is het bedrijf bereid om in mij te investeren?” APPelit kan die vraag – net als de andere vier vragen overigens – bevestigend beantwoorden. Dat blijkt onder andere uit de gratis groeiscan (t.w.v. € 1200) die wij onze klanten aanbieden. Dit is een onderzoek op maat naar uw branche, uw markt en de groeipotentie van uw idee. Hiermee laten we zien wat we waard zijn en wat we voor u kunnen betekenen.

software ontwikkelaar

Dus gaat u voor een softwarebedrijf of een partner?

Laten we dan snel kennismaken

Spreekt de werkwijze van APPelit u aan? En wilt u graag concreet doorspreken wat wij voor u kunnen betekenen? Dan komen we graag bij u langs voor een eerste gesprek. Geheel vrijblijvend uiteraard! Laat uw gegevens hier achter, dan hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten