fbpx

Offshore development: de kracht van spreiding

Ontdek kansen & valkuilen van ontwikkeling op afstand

Bent u bezig met een project waarbij u meer mensen, tijd of expertise kunt gebruiken? Wilt u software laten ontwikkelen, maar hebt u daar zelf geen kaas van gegeten? Of overweegt u om ál uw IT-zaken uit te besteden, zodat u er helemaal geen omkijken meer naar hebt? Dan is offshore development een aantrekkelijke optie. Maar er zijn wel wat mogelijke valkuilen die u beter vermijdt. Lees snel verder en u bent gewaarschuwd!

Offshore development

Wat is het precies?

Bij offshore development laat u het ontwikkel- of programmeerwerk (deels) over aan externe ontwikkelaars. Zij kunnen verschillende werkzaamheden verrichten, zoals het schrijven van code, het testen van software en het ontwerpen van gebruikersinterfaces. Ook is het mogelijk om het beheer en onderhoud van uw hele IT-infrastructuur te outsourcen. De term ‘offshore’ verwijst naar een locatie buiten de eigen regio, zoals Oost-Europa of Zuidoost-Azië.

offshore development

Voor- en nadelen offshore development

Het eerlijke verhaal

Dit zijn de voordelen

Voor veel bedrijven vormen de lagere kosten het belangrijkste voordeel van offshore development. In offshore locaties liggen de kosten een stuk lager dan in eigen land. Een ander groot voordeel is de flexibiliteit. Outsourcingpartners kunnen snel bij- of afschalen. Bovendien profiteert u van specialistische kennis en vaardigheden die u zelf onmogelijk allemaal in huis kunt hebben.

Dit zijn de valkuilen

Als u offshore development goed aanpakt, zijn er geen nadelen. Maar die goede aanpak is wel een belangrijke voorwaarde. Vraag bijvoorbeeld na wat uw outsourcingpartner precies voor u regelt. Wanneer u zelf de aansturing en de controle van het werk moet doen, levert u dat bijvoorbeeld alleen maar meer werk op. En werkt uw outsourcingpartner met een fixed project price? Ga dan goed na welke werkzaamheden daar wel en niet onder vallen.

Ontdek hier hoe APPelit het aanpakt

APPelit is strategisch partner in (remote) software ontwikkeling. Als outsourcingpartner doen wij veel meer dan alleen het ontwikkelwerk. Een kort overzicht van de punten waarop wij ons onderscheiden:

 • Onze developers, business analisten en designers gaan dedicated voor u aan het werk.
 • Wij koppelen een business analist en een senior developer aan uw project. Zij regelen alles voor u, van het monitoren van de voortgang tot het oplossen van problemen en het controleren van de kwaliteit van het opgeleverde werk.
 • Dit alles doen wij tegen een marktconform tarief – u krijgt dus veel meer voor uw geld!
 • Hierdoor kunt u zich zelf volledig focussen op uw core business én weet u zeker dat uw project op tijd af is.

Nog meer voordelen

APPelit is zélf ontwikkelaar en niet alleen maar manager of coördinator. Dat betekent dat wij op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en trends en ook beter weten waarop we software precies moeten beoordelen. Ook werken we met een vast team van ontwikkelaars, in Nederland, België en Dubai. Kenmerkend voor onze manier van werken is:

 1. Wij besteden veel tijd aan het voortraject: het achterhalen van uw precieze vraag.
 2. Wij ontwikkelen altijd software op maat, zodat we zeker weten dat de software naadloos aansluit op de behoeften van uw bedrijf.
 3. Wij leveren onze software in fases op, zodat u nog kunt bijsturen als blijkt dat de software in de praktijk anders uitpakt dan verwacht.
Offshore developer

Offshore development – ook voor u interessant!

We vertellen u graag meer

Offshore development is niet alleen interessant voor grote bedrijven met omvangrijke projecten – ook voor een klein bedrijf met een relatief klein project of vraagstuk is het een aantrekkelijke optie. We geven u graag meer inzicht in alle mogelijkheden en kosten. En dat doen we niet op afstand, maar gewoon bij u op kantoor. Mogen wij u bellen om daar een afspraak voor te maken?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten