fbpx

Nearshore development: zo kiest u slim

Met deze tips vindt u de juiste partner

Overweegt u (een deel van) uw software buitenshuis te laten ontwikkelen? En wilt u de werkzaamheden het liefst onderbrengen bij een Nederlands bedrijf, zodat u makkelijk kunt communiceren? Dan is nearshore development de beste keuze. Lees snel verder om te ontdekken hoe u de juiste partner vindt.

De term nearshore

Een korte verklaring

Nearshore wordt vaak gebruikt als tegenstelling van offshore. Letterlijk betekenen deze termen ‘dicht bij de kust’ en ‘weg van de kust’. Maar als het om outsourcing gaat, betekent nearshore ‘in de eigen regio’. Bij offshore outsourcing gaat het om het uitbesteden in regio’s die verder weg liggen, meestal op een ander continent (of in elk geval aanzienlijk verder weg).

Nearshore development

De voordelen van nearshore development

Waarom kiezen voor ondersteuning dichtbij

Pro’s van nearshore

De meeste bedrijven die voor nearshore development kiezen, doen dat met duidelijke redenen. Zo vinden ze het fijn dat ze gewoon in hun eigen taal met hun outsourcingpartner kunnen communiceren en geen last hebben van tijdsverschillen. Ook de culturele normen en zakelijke gebruiken komen overeen. Bovendien is zo’n nearshore partner volledig op de hoogte van de eventuele wettelijke eisen en normen die gelden voor de te ontwikkelen software.

Pro’s van offshore

Waarom er dan ook bedrijven zijn die liever voor offshore gaan? De belangrijkste reden is vaak financieel. Want in landen als Dubai liggen de kosten een stuk lager, zonder in te leveren op expertise en kennisniveau. Met de moderne communicatiemiddelen zoals chattools, videoconferentiesystemen en projectbeheersoftware is afstand bovendien een relatief begrip geworden.

Combineer de voordelen!

Zou het niet fijn zijn om de voordelen van nearshore en offshore te combineren? Goed nieuws: dat kan! De sleutel? Een juiste partner vinden die werkt vanuit Nederland en waar mogelijk mensen in Dubai bijschakelt. Maar daarmee bent u er nog niet, want niet alle outsourcing partners gaan op dezelfde manier te werk. Met de volgende checklist weet u waar u op moet letten.

Checklist: zó vindt u uw outsourcingpartner

Bij het zoeken naar een outsourcing partner, is het goed om de volgende vragen te stellen:

 1. Krijgt u een vast aanspreekpunt en kunt u diegene tijdens Nederlandse kantooruren bereiken?
 2. Neemt de partner het hele traject van a tot z op zich?
 3. Is de outsourcing partner zelf ontwikkelaar en weet hij dus hoe hij het werk moet beoordelen?
 4. Zorgt de partner ervoor dat alles volgens planning wordt opgeleverd, zonder dat u er zelf achteraan hoeft te zitten?
 5. Hanteert de partner een aantrekkelijk tarief?

De antwoorden van APPelit

APPelit, strategisch partner in de ontwikkeling van software op maat, beantwoordt onderstaande vragen als volgt:

 1. U krijgt een senior business analist en een senior developer toegewezen die dedicated voor u aan het werk gaan. De business analist zorgt dat alles organisatorisch op rolletjes loopt, de developer garandeert de technische kwaliteit.
 2. Wij inventariseren eerst wat u precies nodig hebt en nemen u vervolgens het hele ontwikkeltraject uit handen: van de planning tot de kwaliteitscontrole en de uiteindelijke uitrol binnen uw bedrijf.
 3. Wij hebben kennis en expertise in huis van alle software, programmeertalen en platforms.
 4. Uw contactpersonen zetten een team experts dedicated voor u aan het werk en zorgen ervoor dat alles op tijd afkomt.
 5. Wij hanteren een marktconform tarief, met dat verschil dat ál onze werkzaamheden binnen dat tarief vallen.

Bijkomend voordeel is, dat wij werken met een eigen team van ontwikkelaars in Nederland, België en Dubai. Indien nodig wordt er dus ook buiten kantooruren verder gewerkt aan uw project. Zo halen we zeker de opleveringsdeadline!

Nearshore developer

Kies ook voor nearshore development door APPelit

Laten we snel afspreken

Snel aan de slag met nearshore development? Dat kan bij APPelit! Welke expertise u ook nodig hebt, wij staan in de startblokken om uw softwareproject op te schalen. Wilt u eerst kennismaken met onze werkwijze, vraag dan om een software audit. We zorgen dan samen voor meer helderheid over uw doelen en wensen. Mogen we u bellen voor een eerste afspraak?

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten