fbpx

Maatwerk app (laten) bouwen: tips voor succes

Met deze aanpak slaagt u beslist

Elke app die u laat bouwen, is feitelijk een maatwerk app. Immers, er bestaat geen ‘one size fits all’. Wel bestaan er goede uitgangspunten waar u handig gebruik van maakt om een eigen app te laten maken of zelf te maken. En een standaard aanpak die beslist werkt om een app op maat te krijgen waarmee u doelen haalt. In deze pagina ontdekt u er alles over.

Uitleg

Wat is een maatwerk app?

Een applicatie of app is een vorm van software die u op (het bureaublad van) uw pc, laptop, tablet of telefoon zet. Dit soort software op maat betekent dat u uw wensen aanlevert en een resultaat krijgt dat afwijkt van andere software en apps. Programmeurs vertalen die wensen naar een maatwerp app, bijvoorbeeld in uw eigen huisstijl en expliciet geschikt voor gebruik binnen uw organisatie.

Voordelen van een maatwerk app

 • Strategische doelen halen (van kosten besparen tot nieuwe klanten trekken)
 • Beter in contact staan met uw app-gebruikers
 • Elementen toevoegen die concurrenten niet hebben
 • Makkelijk te koppelen met uw bedrijfssoftware
 • U betaalt alleen voor functies die u erin wilt
maatwerk app

Soorten apps op maat

Veelvoorkomende applicaties ziet u in de vorm van e-learning app software en serious gaming in de zorg; in beide gevallen gaat het om mensen iets aan te leren via de maatwerk app. Game apps zijn hiervoor bewezen geschikter én leuker dan de traditionele lessen in een klaslokaal. Tegelijkertijd komen natuurlijk ook bijvoorbeeld webshop/e commerce apps en gezondheidsapps veel voor. En welk idee voor een applicatie hebt ú? Met onderstaande stappen komt u er gegarandeerd.

Plan van aanpak: 5 stappen

 1. Stel gebalanceerd team samen: strategen (directie), ICT’ers en gebruikers
 2. Bepaal samen doelen: wilt u nieuwe klanten trekken, nieuwe producten verkopen, kosten besparen, uw klantenservice ontlasten etc.
 3. Brainstorm wat nodig is om de doelen te halen: hoe helpt de gewenste app en met welke functies
 4. Geef bovenstaande als briefing aan uw app ontwikkelaar (of betrek die al in het team!)
 5. Vraag om oplevering in delen: test elk deel vóór de ontwikkelaar verder gaat

Ontdek ons slimme ontwikkelplan

Vindt u bovenstaande best lastig? Wilt u hulp? Of een partner die dit traject voor u verzorgt? APPelit is strategisch ontwikkelaar van apps en andere software op maat. Dankzij jarenlange ervaring ontdekten wij de aanpak waar u een glimlach van krijgt. Omdat het resultaat boven verwachting is. En omdat de samenwerking op weg daarnaartoe zo prettig is. Wij denken aan alles. En nemen u in begrijpelijke taal mee in het hele proces. Stap voor stap. Deel voor deel. Ontdek hier het bewezen succesvolle ontwikkelplan.

Kosten van een maatwerk app

Er spelen veel aspecten mee als u een app op maat laat maken; aspecten die ook invloed hebben op het uiteindelijk tarief. Goed om hier vooraf al een beeld van te hebben. Tegelijkertijd is dat best lastig, want welke aspecten zijn voor úw applicatie van belang? Dat is vooraf meestal niet 100% duidelijk.

Hoe voorkomen we dan verrassingen voor u en ons? Hiervoor werken we met 2 fases: in de eerste fase nemen we uw plannen door en krijgt u een raamwerk-tarief. Dit is 100% vrijblijvend. Gaan we samenwerken, dan duiken we dieper in uw wensen en krijgt u een exact tarief. Mét prijsgarantie, want als u bij uw plannen blijft, blijven wij bij ons tarief. Eerlijk toch? Om u alvast een idee te geven over de kosten vindt u alles op de speciale pagina: een app maken: kosten op een rij.

app ontwikkelaar

Brainstormen over uw eigen maatwerk app?

Om u te laten ervaren of onze werkwijze voor uw maatwerk app u aanspreekt, maken we graag vrijblijvend kennis. U krijgt dan een groeiscan op maat cadeau; die laat precies zien hoe we werken. Laat hieronder uw gegevens achter, dan krijgt u binnen een dag een datumvoorstel.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader