fbpx

Maatwerk app of applicaties bouwen: tips voor succes

Met deze aanpak slaagt u beslist

Elke app die u laat bouwen, is feitelijk een maatwerk applicatie. Immers, er bestaat geen ‘one size fits all’. Wel bestaan er goede uitgangspunten waar u handig gebruik van maakt om een eigen app te laten maken in de app store of zelf te maken. En een standaard aanpak die beslist werkt waarmee u doelen haalt. In deze pagina ontdekt u er alles over.

Uitleg

Wat is een maatwerk applicatie?

Een applicatie of app is een vorm van software die u op (het bureaublad van) uw pc, laptop, tablet of telefoon zet. Dit soort software op maat betekent dat u uw wensen aanlevert en een resultaat krijgt dat afwijkt van andere software en apps. Programmeurs vertalen die wensen naar een app, bijvoorbeeld in uw eigen huisstijl en expliciet geschikt voor gebruik binnen uw organisatie.

Voordelen van maatwerk applicaties

 • Strategische doelen halen (van kosten besparen tot nieuwe klanten trekken)
 • Beter in contact staan met uw app-gebruikers
 • Elementen toevoegen die concurrenten niet hebben
 • Makkelijk te koppelen met uw bedrijfssoftware
 • U betaalt ons als developer alleen voor functies die u erin wilt
maatwerk app

Soorten apps op maat

Veelvoorkomende applicaties ziet u in de vorm van e-learning app software en serious gaming in de zorg; in beide gevallen gaat het om mensen iets aan te leren via de mobiele app. Game apps zijn hiervoor bewezen geschikter én leuker dan de traditionele lessen in een klaslokaal. Tegelijkertijd komen natuurlijk ook bijvoorbeeld webshop/e commerce apps en gezondheidsapps veel voor. En welk idee voor een applicatie hebt ú? Met onderstaande stappen komt u er gegarandeerd.

Plan van aanpak: 5 stappen

 1. Stel gebalanceerd team samen: strategen (directie), ICT’ers en gebruikers
 2. Bepaal samen doelen: wilt u nieuwe klanten trekken, nieuwe producten verkopen, kosten besparen, uw klantenservice ontlasten etc.
 3. Brainstorm wat nodig is om de doelen te halen: hoe helpt de gewenste app en met welke functies
 4. Geef bovenstaande als briefing aan uw app ontwikkelaar (of betrek die al in het team!)
 5. Vraag om oplevering in delen: test elk deel vóór de ontwikkelaar verder gaat

Ontdek ons slimme ontwikkelplan

Vindt u bovenstaande best lastig? Wilt u hulp? Of een partner die dit traject voor u verzorgt? APPelit is strategisch ontwikkelaar van apps en andere software op maat. Dankzij jarenlange ervaring ontdekten wij de aanpak waar u een glimlach van krijgt. Omdat het resultaat boven verwachting is. En omdat de samenwerking op weg daarnaartoe zo prettig is. Wij denken aan alles. En nemen u in begrijpelijke taal mee in het hele proces. Stap voor stap. Deel voor deel. Ontdek hier het bewezen succesvolle ontwikkelplan.

Kosten van maatwerk

Er spelen veel aspecten mee als u een ios of android app laat maken; aspecten die ook invloed hebben op het uiteindelijk tarief. Goed om hier vooraf al een beeld van te hebben. Tegelijkertijd is dat best lastig, want welke aspecten zijn voor úw applicatie van belang? Dat is vooraf meestal niet 100% duidelijk.

Hoe voorkomen we dan verrassingen voor u en ons? Hiervoor werken we met 2 fases: in de eerste fase nemen we uw plannen door en krijgt u een raamwerk-tarief. Dit is 100% vrijblijvend. Gaan we samenwerken, dan duiken we dieper in uw wensen en krijgt u een exact tarief. Mét prijsgarantie, want als u bij uw plannen blijft, blijven wij bij ons tarief. Eerlijk toch? Om u alvast een idee te geven over de kosten vindt u alles op de speciale pagina: een app maken: kosten op een rij.

app ontwikkelaar

Brainstormen over uw eigen applicaties?

Om u te laten ervaren of onze werkwijze voor uw applicaties u aanspreekt, maken we graag vrijblijvend kennis. U krijgt dan een groeiscan op maat cadeau; die laat precies zien hoe we werken. Laat hieronder uw gegevens achter, dan krijgt u binnen een dag een datumvoorstel.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten