fbpx

Hoe werkt blockchain technologie?

En hoe u dit in 5-6 stappen toepast

Blockchain. U heeft het woord vast wel eens gehoord. Het is vooral in het nieuws dankzij de berichtgeving over cryptovaluta. Dat is een beetje eenzijdig, want blockchain technologie is zo veel meer dan het mogelijk maken van financiële transacties. Het kan (bijna) overal voor gebruikt worden. Ook in uw bedrijf! Ontdek er hier (van) alles over.

Pas op voor storing, cyberaanval en crash

Design thinking helpt

Hoe werkt blockchain technologie? Of beter, hoe werkt blockchain technologie voor ú? Want deze software staat in dienst van u en uw bedrijf. Niet andersom. Toch zien we het nog regelmatig; systemen die veel aandacht vragen. Bijvoorbeeld omdat ze storingsgevoelig zijn, ze prooi zijn van cyberaanvallen of voortdurend crashen.

De technologie zorgt ervoor dat u efficiënt, kostenbesparend en superveilig werkt. Bovendien gaat het altijd om software op maat, helemaal toegesneden op de wensen binnen uw bedrijf. Hoe we dat doen? Met onze vijf-stappen design thinking!

hoe werkt blockchain technologie

5 stappen van design thinking

 1. Inleven in uw uitdaging
 2. Uw uitdaging goed omschrijven
 3. Ideeën verzamelen
 4. Ontwikkelen
 5. Testen

Daarbij vergeten we natuurlijk niet stap nummer zes: wij blijven u bijstaan in onderhoud, training, marketing toepassingen en meer!

Wat is blockchain?

Om duidelijk te maken hoe blockchain werkt moeten we eerst weten wat het precies is. Kort gezegd is het een database waarin gegevens en transacties opgeslagen kunnen worden. Dat kunnen financiële transacties zijn, maar ook uitwisseling van andere datasoorten. Dossiers bijvoorbeeld, persoonlijke berichten of diploma’s. En ook vliegtickets, concertkaartjes en logistieke gegevens behoren tot de mogelijkheden van blockchain.

Je ziet dan ook dat het in alle sectoren werkt, van zorg tot logistiek en van banken tot verzekeringen en amusementen business. Wilt u ook dat blockchain technologie voor u werkt? Of wilt u meer weten over hoe het precies werkt? Eén belletje naar APPelit en we helpen u verder met slimme oplossingen, in duidelijke en begrijpelijke taal, en vanuit een helder stappenplan.

Neem contact op

Hoe werkt blockchain technologie?

De technologie werkt heel eenvoudig. Informatie wordt opgeslagen in rij datablokken. Dat wordt ook wel gezien als een serie kluisjes die je alleen kan openen als je de juiste digitale sleutel hebt. Elk nieuw stukje informatie krijgt zijn eigen nieuwe kluisje aan het einde van de rij. Dat kluisje bevat de informatie van het oude kluisje plus de nieuwe gegevens. Elk blokje bevat dus data, een hash en de hash van het vorige blok.

Hash

Hash? Inderdaad. In het Nederlands staat er ‘mengelmoes’. Het is het proces dat een reeks van iedere lengte omvormt tot een reeks met een vaste lengte. Die lengte wordt bepaald door een vast hashing algoritme. Bitcoin gebruikt bijvoorbeeld het SHA-256 algoritme, dat elk aantal dat er ‘in’ gaat er ‘uit’ laat komen in de vorm van een reeks van 64 tekens. Dit vaste algoritme zorgt er voor dat de blockchain veilig blijft.

Bij elke nieuwe kluis wordt de hash berekend. Bij elke wijziging wordt de hash ook aangepast. Op die manier kan je zien of de informatie van het blokje gewijzigd is.

Vaarwel zeggen tegen hackers

Blockchain technologie werkt als een decentraal systeem. Het heeft géén centrale eigenaar. In plaats daarvan zijn alle deelnemers eigenaar. Géén centrale eigenaar betekent dat een hacker geen kwetsbaar punt heeft om aan te vallen. Blockchain technologie is dankzij het werken met algoritmes ook dusdanig ‘slim’ dat manipuleren van gegevens door kwaadwillenden onmogelijk is.

Zou er toch iets gebeuren met één van de computers? Dan hebben alle andere aan de blockchain aangesloten deelnemers een actuele kopie op hun computer en gaan de gegevens nooit verloren. Met blockchain technologie raakt u nooit iets kwijt.

blockchain developer

Hoe werkt blockchain technologie voor uw bedrijf?

Kom vrijblijvend op ontdekkingstocht

Helemaal overtuigd van blockchain technologie voor uw bedrijf of onderneming? Of wilt u persoonlijk antwoord op uw vraag: hoe werkt blockchain technologie voor míjn bedrijf? Vermeld hieronder uw gegevens en we houden vrijblijvend een kennismakingsgesprek!

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader