fbpx

Hoe werkt blockchain technologie?

En hoe u dit in 5-6 stappen toepast

Blockchain. U heeft het woord vast wel eens gehoord. Het is vooral in het nieuws dankzij de berichtgeving over cryptovaluta. Dat is een beetje eenzijdig, want blockchain technologie is zo veel meer dan het mogelijk maken van financiële transacties. Het kan (bijna) overal voor gebruikt worden. Ook in uw bedrijf! Ontdek er hier (van) alles over.

Pas op voor storing, cyberaanval en crash

Design thinking helpt

Hoe werkt blockchain technologie? Of beter, hoe werkt blockchain technologie voor ú? Want deze software staat in dienst van u en uw bedrijf. Niet andersom. Toch zien we het nog regelmatig; systemen die veel aandacht vragen. Bijvoorbeeld omdat ze storingsgevoelig zijn, ze prooi zijn van cyberaanvallen of voortdurend crashen.

De technologie zorgt ervoor dat u efficiënt, kostenbesparend en superveilig werkt. Bovendien gaat het altijd om software op maat, helemaal toegesneden op de wensen binnen uw bedrijf. Hoe we dat doen? Met onze vijf-stappen design thinking!

hoe werkt blockchain technologie

5 stappen van design thinking

 1. Inleven in uw uitdaging
 2. Uw uitdaging goed omschrijven
 3. Ideeën verzamelen
 4. Ontwikkelen
 5. Testen

Daarbij vergeten we natuurlijk niet stap nummer zes: wij blijven u bijstaan in onderhoud, training, marketing toepassingen en meer!

Wat is blockchain?

Om duidelijk te maken hoe blockchain werkt moeten we eerst weten wat het precies is. Kort gezegd is het een database waarin gegevens en transacties opgeslagen kunnen worden. Dat kunnen financiële transacties zijn, maar ook uitwisseling van andere datasoorten. Dossiers bijvoorbeeld, persoonlijke berichten of diploma’s. En ook vliegtickets, concertkaartjes en logistieke gegevens behoren tot de mogelijkheden van blockchain.

Je ziet dan ook dat het in alle sectoren werkt, van zorg tot logistiek en van banken tot verzekeringen en amusementen business. Wilt u ook dat blockchain technologie voor u werkt? Of wilt u meer weten over hoe het precies werkt? Eén belletje naar APPelit en we helpen u verder met slimme oplossingen, in duidelijke en begrijpelijke taal, en vanuit een helder stappenplan.

Neem contact op

Hoe werkt blockchain technologie?

De technologie werkt heel eenvoudig. Informatie wordt opgeslagen in rij datablokken. Dat wordt ook wel gezien als een serie kluisjes die je alleen kan openen als je de juiste digitale sleutel hebt. Elk nieuw stukje informatie krijgt zijn eigen nieuwe kluisje aan het einde van de rij. Dat kluisje bevat de informatie van het oude kluisje plus de nieuwe gegevens. Elk blokje bevat dus data, een hash en de hash van het vorige blok.

Hash

Hash? Inderdaad. In het Nederlands staat er ‘mengelmoes’. Het is het proces dat een reeks van iedere lengte omvormt tot een reeks met een vaste lengte. Die lengte wordt bepaald door een vast hashing algoritme. Bitcoin gebruikt bijvoorbeeld het SHA-256 algoritme, dat elk aantal dat er ‘in’ gaat er ‘uit’ laat komen in de vorm van een reeks van 64 tekens. Dit vaste algoritme zorgt er voor dat de blockchain veilig blijft.

Bij elke nieuwe kluis wordt de hash berekend. Bij elke wijziging wordt de hash ook aangepast. Op die manier kan je zien of de informatie van het blokje gewijzigd is.

Vaarwel zeggen tegen hackers

Blockchain technologie werkt als een decentraal systeem. Het heeft géén centrale eigenaar. In plaats daarvan zijn alle deelnemers eigenaar. Géén centrale eigenaar betekent dat een hacker geen kwetsbaar punt heeft om aan te vallen. Blockchain technologie is dankzij het werken met algoritmes ook dusdanig ‘slim’ dat manipuleren van gegevens door kwaadwillenden onmogelijk is.

Zou er toch iets gebeuren met één van de computers? Dan hebben alle andere aan de blockchain aangesloten deelnemers een actuele kopie op hun computer en gaan de gegevens nooit verloren. Met blockchain technologie raakt u nooit iets kwijt.

blockchain developer

Hoe werkt blockchain technologie voor uw bedrijf?

Kom vrijblijvend op ontdekkingstocht

Helemaal overtuigd van blockchain technologie voor uw bedrijf of onderneming? Of wilt u persoonlijk antwoord op uw vraag: hoe werkt blockchain technologie voor míjn bedrijf? Vermeld hieronder uw gegevens en we houden vrijblijvend een kennismakingsgesprek!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten