fbpx

E-health software laten maken: zo doet u dat!

Ontdek alle voordelen

In de gezondheidszorg worden de voordelen van technologie steeds meer omarmd. Niet alleen zorgverleners zijn enthousiast, ook patiënten ervaren de voordelen. Het toepassen van ICT-oplossingen voor betere gezondheidszorg noemen we ook wel e-health. Wilt u ook e-health software laten maken? Ontdek hoe u daarbij te werk gaat.

E-health: wat is het precies?

Korte uitleg

De Engelse term e-health staat voor gezondheidszorg die wordt verleend met behulp van automatisering. ICT-oplossingen worden ingezet om betere zorg te leveren, om de toegang tot de zorg te verbeteren of om patiënten meer regie te geven over hun zorg.

Het betekent dus niet dat de zorg volledig wordt overgenomen door apparaten. Sterker nog: door bepaalde dingen te automatiseren, is er juist meer ruimte voor persoonlijk contact. De zorg kan dan nog beter worden afgestemd op de individuele wensen van een patiënt.

e-health software laten maken

Concrete voorbeelden

Wellicht blijft de term e-health nog wat abstract. Het is ook best een breed begrip. Onderstaande voorbeelden vallen allemaal onder e-health:

 • Een systeem waarmee patiënten zelf online een afspraak kunnen inplannen;
 • Een app om bij te houden hoeveel iemand beweegt;
 • Een zorgrobot;
 • Een omgeving voor een online consult met een zorgverlener;
 • Toegang tot het elektronisch patiëntendossier.

De voordelen

E-health wordt op verschillende manieren ingezet: in het zorgverleningsproces zelf, maar ook in de ondersteunende en administratieve processen. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Tijdsbesparing, doordat mensen bijvoorbeeld zelf online een afspraak kunnen inplannen.
 • Minder administratieve lasten.
 • Zorgverleners kunnen gemakkelijker gegevens delen met collega’s en collega’s om advies vragen.
 • Patiënten krijgen meer inzicht in de eigen gezondheid.

Voor elke zorgverlener geschikt

Of u nu op de ICT-afdeling van een groot ziekenhuis werkt, een eigen huisartsenpraktijk hebt of werkzaam bent als zelfstandig fysiotherapeut – e-health biedt voor vrijwel elke zorgverlener uitkomst. Zowel op grote als op kleine schaal! APPelit, strategische partner op het gebied van e-health, adviseert u hier graag over. Wij ontwikkelen altijd software op maat, dus we houden rekening met uw wensen, budget en doelen.

De eerste stap

Een goede voorbereiding is daarbij heel belangrijk. Werkt u in een wat grotere zorginstelling, dan adviseren wij u een projectteam samen te stellen dat breed georiënteerd is. Betrek er niet alleen ICT’ers bij, maar ook managers en gebruikers. Samen brengt u vervolgens eerst uw zorgproces in kaart.

Strategische doelen

Met uw projectteam houden we enkele brainstormsessies, om te achterhalen welke doelen u wilt bereiken met e-health. Vervolgens bekijken we welke software daar het best bij past. U kunt zich voorstellen dat het nogal verschilt of u e-health wilt toepassen in de directe zorg, of juist in de ondersteunende processen.

Handige vragen om tijdens zo’n brainstormsessie te stellen, zijn:

 • Waar staan we nu?
 • Waar willen we naartoe?
 • Wat hebben we nodig om daar te komen?

De ontwikkelfase

Staan de doelen en de richting duidelijk op papier? Dan beginnen onze softwareontwikkelaars met de ontwikkeling van uw e-health software. Dat doen we in fases. Bij elk onderdeel dat we ontwikkelen, krijgt u eerst de kans om dat uitgebreid te testen.

Ontdekt u dat het toch anders moet? Dan kunnen we nog bijsturen voordat de complete software af is. Zo weet u zeker dat uw e-health software straks doet wat u verwacht. We durven hiervoor onze hand in het vuur te steken en u duidelijke garanties te geven. Niet goed, geld terug. Zonder kleine lettertjes!

software developers

E-health software laten maken door de specialist?

We komen graag kennismaken

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om e-health software te laten maken voor uw organisatie, praktijk of instelling? We komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zet nu de eerste stap en laat uw gegevens achter! Dan hoort u snel van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  De mensen achter deze schermen zijn geweldig. Denken met je mee en gaan niet alleen voor het zakelijk werk maar vooral ook voor het menselijk werk. Het heeft even geduurd voor het eindresultaat zichtbaar was, maar het is de moeite waard geweest. Doen wat ze beloven en komen afspraken na met soms nog zelf een tikkelje extra. Mooi Software design en professionaliteit gegarandeerd.
  Ra Berkel
  Ra Berkel
  1679594636
  Vriendelijke medewerkers en bieden goede service aan. Ze proberen je echt te helpen. Top bedrijf!
  Lore Hias
  Lore Hias
  1675020336
  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Samen met APPelit hebben wij het programma EviCare ontwikkeld. Het is een programma waarin Pratice Based Evidence gewerkt kan worden. Gedurende de ontwikkelfase, maar ook daarna, is de communicatie altijd erg prettig geweest. Zij zijn goed bereikbaar en er wordt altijd gekeken naar een passende oplossing. Hierdoor raden wij APPelit aan iedereen aan.
  EviCare
  EviCare
  1670236707
  js_loader
  Sluiten