fbpx

Hoe zet u big data om in business intelligence?

Succesvol stappenplan

De kansen voor inzet van big data binnen uw organisatie liggen ongetwijfeld voor het oprapen. Van slimmer voorraadbeheer en optimale machinebezetting tot beter scorende marketing en verkoop. Hoe u een begin maakt met inzet van big data and business intelligence? Met dit stappenplan slaagt u.

Begripsverklaring

Wat is big data & business intelligence?

Op zich hebt u aan big data sets niets. Een grote massa met gegevens kost alleen maar ruimte op uw computer of server. Het wordt pas interessant als u software inzet die de big data analyseert. Dat duurt weliswaar even. Maar dankzij toevoeging van steeds nieuwe gegevens wordt de analyse steeds nauwkeuriger. Uiteindelijk leidt die analyse via zelflerende software tot managementrapportages met toekomstvoorspellingen. Zo wordt big data dus business intelligence.

applicatie ontwikkeling

Waarom hiermee aan de slag?

Van minder kosten tot efficiënter werken

De mogelijkheden die big data science en business intelligence bieden zijn enorm. Voor vrijwel elke afdeling biedt het handvatten om op te sturen. En slimmere keuzes te maken voor de toekomst. Ga maar na: waar worden er binnen uw organisatie gegevens bijgehouden? Of waar liggen er kansen om dat te doen? Van boekhoudafdeling tot communicatieteam, van magazijn tot salesmensen – kiest u maar.

Ga vervolgens in 5 stappen naar succes.

1. Kies big data opslag voor business intelligence | Server niet genoeg
Opslaan van een stortvloed aan uiteenlopende gegevens op uw gewone server? Dat zit er niet meer in. Big data opslag voor business intelligence vraagt echt om andere technieken. Al jaren werken talloze (social media) bedrijven hiervoor succesvol met een data warehouse. Een voorbeeld van zo’n data warehouse is Hadoop. Wilt u de juiste keus maken? Volg dan bovenstaande links. Of vraag APPelit; ontwikkelaar van software voor verwerking van big data analytics.

Neem contact op

business analyse specialist en big data business intelligence bij APPelit

2. Zoek passende programmeertaal

Zet big data om naar business intelligence

Om aan de slag te gaan met de verwerking van big data voor business intelligence, hebt u zelflerende software nodig (machine learning). Die software kunt u zelf programmeren óf laten programmeren door APPelit. Gaat u zelf programmeren? Check dan welke programmeertaal het beste werkt voor uw plan. Zoals Caffe, DeepLearning4J, TensorFlow of Python. Ontdek meer over deze talen en ontwikkeling van machine learning.

3. Stel uw doelen

Belangrijkste stap

Wist u dat 70% van de softwareprojecten mislukt? Een van de belangrijkste redenen is dat organisaties hun doel niet goed in beeld hebben. En dan kan de softwareoplossing natuurlijk ook niet een sterk resultaat opleveren. Start bij verwerking van big data voor business intelligence daarom eerst met bepalen van uw hoofddoel. Een handig hulpmiddel hierbij? Inventariseer waar u als organisatie staat en waar u naartoe wilt. En hoe big data u daarbij gaat helpen.

Hulp nodig bij deze stappen? APPelit verzorgt deze trajecten al jaren met succes voor allerlei relaties. Bekijk hier voorbeelden van resultaten.

business intelligence

4. Tussenstap: projectteam vormen

Balans tussen denkers en doeners

Een gezegde luidt: alleen gaat u sneller, samen komt u verder. Dat geldt beslist ook in de wereld van software, big data en business intelligence. Daarom raden wij u aan: stel een uitgebalanceerd projectteam samen. Met daarin in ieder geval een of meer directieleden; zij hebben hun bedrijfsmatige kijk op de toekomst. Voeg ook gebruikers van de software toe die big data vertaalt naar business intelligence. En tot slot mogen ICT’ers niet ontbreken die van wensen digitale oplossingen maken.

APPelit stelt al jaren uigebalanceerde projectteams samen voor big data projecten. We helpen ook u graag.

5. Lever op in stapjes | Test elke fase
Aan softwareprojecten gaat meestal een lang ontwikkeltraject vooraf. Hoe weet u nu zeker dat u aan het eind met een succesvol systeem zit dat real time big data voor business intelligence bruikbaar maakt? Ontwikkel hiervoor in behapbare stukjes. Test elk stukje software voor u naar de volgende fase gaat. En koppelt u big data van bijvoorbeeld verschillende afdelingen, bedrijven en branches? Begin dan klein, voor u alles aan elkaar knoopt.

Neem contact op

Ook big data inzetten voor business intelligence? Wij helpen u

Hikt u tegen het grote proces aan om iets te ontwikkelen waarmee u handen en voeten geeft aan big data voor business intelligence? Geef uw contactgegevens door voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader