fbpx

Hoe zet u big data om in business intelligence?

Succesvol stappenplan

De kansen voor inzet van big data binnen uw organisatie liggen ongetwijfeld voor het oprapen. Van slimmer voorraadbeheer en optimale machinebezetting tot beter scorende marketing en verkoop. Hoe u een begin maakt met inzet van big data and business intelligence? Met dit stappenplan slaagt u.

Begripsverklaring

Wat is big data & business intelligence?

Op zich hebt u aan big data sets niets. Een grote massa met gegevens kost alleen maar ruimte op uw computer of server. Het wordt pas interessant als u software inzet die de big data analyseert. Dat duurt weliswaar even. Maar dankzij toevoeging van steeds nieuwe gegevens wordt de analyse steeds nauwkeuriger. Uiteindelijk leidt die analyse via zelflerende software tot managementrapportages met toekomstvoorspellingen. Zo wordt big data dus business intelligence.

applicatie ontwikkeling

Waarom hiermee aan de slag?

Van minder kosten tot efficiënter werken

De mogelijkheden die big data science en business intelligence bieden zijn enorm. Voor vrijwel elke afdeling biedt het handvatten om op te sturen. En slimmere keuzes te maken voor de toekomst. Ga maar na: waar worden er binnen uw organisatie gegevens bijgehouden? Of waar liggen er kansen om dat te doen? Van boekhoudafdeling tot communicatieteam, van magazijn tot salesmensen – kiest u maar.

Ga vervolgens in 5 stappen naar succes.

1. Kies big data opslag voor business intelligence | Server niet genoeg
Opslaan van een stortvloed aan uiteenlopende gegevens op uw gewone server? Dat zit er niet meer in. Big data opslag voor business intelligence vraagt echt om andere technieken. Al jaren werken talloze (social media) bedrijven hiervoor succesvol met een data warehouse. Een voorbeeld van zo’n data warehouse is Hadoop. Wilt u de juiste keus maken? Volg dan bovenstaande links. Of vraag APPelit; ontwikkelaar van software voor verwerking van big data analytics.

Neem contact op

business analyse specialist en big data business intelligence bij APPelit

2. Zoek passende programmeertaal

Zet big data om naar business intelligence

Om aan de slag te gaan met de verwerking van big data voor business intelligence, hebt u zelflerende software nodig (machine learning). Die software kunt u zelf programmeren óf laten programmeren door APPelit. Gaat u zelf programmeren? Check dan welke programmeertaal het beste werkt voor uw plan. Zoals Caffe, DeepLearning4J, TensorFlow of Python. Ontdek meer over deze talen en ontwikkeling van machine learning.

3. Stel uw doelen

Belangrijkste stap

Wist u dat 70% van de softwareprojecten mislukt? Een van de belangrijkste redenen is dat organisaties hun doel niet goed in beeld hebben. En dan kan de softwareoplossing natuurlijk ook niet een sterk resultaat opleveren. Start bij verwerking van big data voor business intelligence daarom eerst met bepalen van uw hoofddoel. Een handig hulpmiddel hierbij? Inventariseer waar u als organisatie staat en waar u naartoe wilt. En hoe big data u daarbij gaat helpen.

Hulp nodig bij deze stappen? APPelit verzorgt deze trajecten al jaren met succes voor allerlei relaties. Bekijk hier voorbeelden van resultaten.

business intelligence

4. Tussenstap: projectteam vormen

Balans tussen denkers en doeners

Een gezegde luidt: alleen gaat u sneller, samen komt u verder. Dat geldt beslist ook in de wereld van software, big data en business intelligence. Daarom raden wij u aan: stel een uitgebalanceerd projectteam samen. Met daarin in ieder geval een of meer directieleden; zij hebben hun bedrijfsmatige kijk op de toekomst. Voeg ook gebruikers van de software toe die big data vertaalt naar business intelligence. En tot slot mogen ICT’ers niet ontbreken die van wensen digitale oplossingen maken.

APPelit stelt al jaren uigebalanceerde projectteams samen voor big data projecten. We helpen ook u graag.

5. Lever op in stapjes | Test elke fase
Aan softwareprojecten gaat meestal een lang ontwikkeltraject vooraf. Hoe weet u nu zeker dat u aan het eind met een succesvol systeem zit dat real time big data voor business intelligence bruikbaar maakt? Ontwikkel hiervoor in behapbare stukjes. Test elk stukje software voor u naar de volgende fase gaat. En koppelt u big data van bijvoorbeeld verschillende afdelingen, bedrijven en branches? Begin dan klein, voor u alles aan elkaar knoopt.

Neem contact op

Ook big data inzetten voor business intelligence? Wij helpen u

Hikt u tegen het grote proces aan om iets te ontwikkelen waarmee u handen en voeten geeft aan big data voor business intelligence? Geef uw contactgegevens door voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  Erg tevreden over de samenwerking met Johannes en het team voor de ontwikkeling van een medische app. Professioneel bedrijf met expertise, die actief meedenken en adviseren in het gehele ontwikkelproces, snel reageren en een goede support leveren na oplevering. Erg gewaardeerd dat het uitgangspunt van APPelit was om een goede, effectieve, medische app te ontwikkelen!
  Fijne samenwerking met Johannes en zijn team! Appelit heeft ons geholpen bij de ontwikkeling van een applicatie voor een bedrijfsspecifiek vraagstuk.
  Wouter Smit
  Wouter Smit
  09:20 22 Nov 22
  Kunnen uitermate snel schakelen en staan er wanneer je ze nodig hebt!
  Michel Dolné
  Michel Dolné
  08:05 18 Nov 22
  Heel mooi en een leuk bedrijf waar ik bijna een jaar mee samenwerk, een volledige team aan deskundige die 100% beschikbaar is voor al mijn projecten en eventueel issues. Top bedrijf! Op naar het volgend jaar.
  Huseyin Yildiz
  Huseyin Yildiz
  18:50 17 Nov 22
  APPelit is DE ontwikkelaar voor je apps, ERP of software oplossingen. Als je op zoek bent naar juiste partij dan hoef je niet verder te zoeken.Ik werk al enkele jaren met Johannes en naast dat hij zeer deskundig is in zijn vakgebied is het ook zeer prettig samenwerken.
  Susanne Paf
  Susanne Paf
  16:39 17 Nov 22
  js_loader
  Sluiten