fbpx

Hoe zet u big data om in business intelligence?

Succesvol stappenplan

De kansen voor inzet van big data binnen uw organisatie liggen ongetwijfeld voor het oprapen. Van slimmer voorraadbeheer en optimale machinebezetting tot beter scorende marketing en verkoop. Hoe u een begin maakt met inzet van big data and business intelligence? Met dit stappenplan slaagt u.

Wat is big data & business intelligence?

Begripsverklaring

Op zich hebt u aan big data sets niets. Een grote massa met gegevens kost alleen maar ruimte op uw computer of server. Het wordt pas interessant als u software inzet die de big data analyseert. Dat duurt weliswaar even. Maar dankzij toevoeging van steeds nieuwe gegevens wordt de analyse steeds nauwkeuriger. Uiteindelijk leidt die analyse via zelflerende software tot managementrapportages met toekomstvoorspellingen. Zo wordt big data dus business intelligence.

business intelligence

Waarom hiermee aan de slag?

Van minder kosten tot efficiënter werken

De mogelijkheden die big data science en business intelligence bieden zijn enorm. Voor vrijwel elke afdeling biedt het handvatten om op te sturen. En slimmere keuzes te maken voor de toekomst. Ga maar na: waar worden er binnen uw organisatie gegevens bijgehouden? Of waar liggen er kansen om dat te doen? Van boekhoudafdeling tot communicatieteam, van magazijn tot salesmensen – kiest u maar.

Ga vervolgens in 5 stappen naar succes.

1. Kies big data opslag voor business intelligence | Server niet genoeg
Opslaan van een stortvloed aan uiteenlopende gegevens op uw gewone server? Dat zit er niet meer in. Big data opslag voor business intelligence vraagt echt om andere technieken. Al jaren werken talloze (social media) bedrijven hiervoor succesvol met een data warehouse. Een voorbeeld van zo’n data warehouse is Hadoop. Wilt u de juiste keus maken? Volg dan bovenstaande links. Of vraag APPelit; ontwikkelaar van software voor verwerking van big data analytics.

 

business analyse specialist en big data business intelligence bij APPelit

2. Zoek passende programmeertaal

Zet big data om naar business intelligence

Om aan de slag te gaan met de verwerking van big data voor business intelligence, hebt u zelflerende software nodig (machine learning). Die software kunt u zelf programmeren óf laten programmeren door APPelit. Gaat u zelf programmeren? Check dan welke programmeertaal het beste werkt voor uw plan. Zoals Caffe, DeepLearning4J, TensorFlow of Python. Ontdek meer over deze talen en ontwikkeling van machine learning.

3. Stel uw doelen

Belangrijkste stap

Wist u dat 70% van de softwareprojecten mislukt? Een van de belangrijkste redenen is dat organisaties hun doel niet goed in beeld hebben. En dan kan de softwareoplossing natuurlijk ook niet een sterk resultaat opleveren. Start bij verwerking van big data voor business intelligence daarom eerst met bepalen van uw hoofddoel. Een handig hulpmiddel hierbij? Inventariseer waar u als organisatie staat en waar u naartoe wilt. En hoe big data u daarbij gaat helpen.

Hulp nodig bij deze stappen? APPelit verzorgt deze trajecten al jaren met succes voor allerlei relaties. Bekijk hier voorbeelden van resultaten.

Blockchain app prototype

4. Tussenstap: projectteam vormen

Balans tussen denkers en doeners

Een gezegde luidt: alleen gaat u sneller, samen komt u verder. Dat geldt beslist ook in de wereld van software, big data en business intelligence. Daarom raden wij u aan: stel een uitgebalanceerd projectteam samen. Met daarin in ieder geval een of meer directieleden; zij hebben hun bedrijfsmatige kijk op de toekomst. Voeg ook gebruikers van de software toe die big data vertaalt naar business intelligence. En tot slot mogen ICT’ers niet ontbreken die van wensen digitale oplossingen maken.

APPelit stelt al jaren uigebalanceerde projectteams samen voor big data projecten. We helpen ook u graag.

5. Lever op in stapjes | Test elke fase
Aan softwareprojecten gaat meestal een lang ontwikkeltraject vooraf. Hoe weet u nu zeker dat u aan het eind met een succesvol systeem zit dat real time big data voor business intelligence bruikbaar maakt? Ontwikkel hiervoor in behapbare stukjes. Test elk stukje software voor u naar de volgende fase gaat. En koppelt u big data van bijvoorbeeld verschillende afdelingen, bedrijven en branches? Begin dan klein, voor u alles aan elkaar knoopt.

 

Ook big data inzetten voor business intelligence? Wij helpen u

Hikt u tegen het grote proces aan om iets te ontwikkelen waarmee u handen en voeten geeft aan big data voor business intelligence? Geef uw contactgegevens door voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten