fbpx

Wees bij de tijd. Ga een Apple Watch app maken

Tips van de expert

Veel mensen lopen ermee rond: een Apple Watch. Omdat ze graag de nieuwste gadgets hebben. Omdat ze sportief leven en dit goed willen meten. Of om een andere reden. Het publiek voor deze ‘wearables’ (draagbare tools) groeit met de dag. De hoogste tijd om uw organisatie aan te haken bij deze populaire ‘polscomputer’? Ga of laat dan een Apple Watch app maken. Ervaar hieronder wat daarbij komt kijken en hoe u het laat werken.

Uitleg

Wat is een Apple Watch?

Na het succes van de iPhone van Apple lanceerde het populaire merk in 2015 de eerste superintelligente smartwatch Apple Watch. In dit horloge zitten sindsdien allerlei technische snufjes. Allereerst vooral sportieve functies op het gebied van onder meer fitness, hardlopen en dergelijke. Daarnaast ontvangt de watch ook makkelijk berichtjes en voegt de gebruiker er zelf apps aan toe.

Een Apple Watch app maken biedt u dus kansen om een veelal bewust en sportief publiek te bereiken.

applicatie ontwikkeling

Enkele redenen

Waarom een Apple Watch app maken?

 • Specifieke, sportieve doelgroep bereiken
 • Meer kans op meer binding
 • Elk bericht van u krijgt direct aandacht

Apple Watch app versus media | Socials & digitale nieuwsbrief
Wist u dat het bereik van een digitale nieuwsbrief vaak niet hoger ligt dan enkele tientallen procenten? Ook via sociale media verspilt u meer dan dat uw bericht daadwerkelijk bij mensen binnenkomt. Berichten verstuurd via een Apple Watch app maken maar liefst 97% van de ontvangers open. Alle reden dus om aan te haken bij dit succes. Zeker als u iets doet op het gebied van sportiviteit.

Hoe dat enorme bereik ontstaat? Simpel: als uw pols ‘trilt’, bent u automatisch geneigd om even te kijken. Vergelijk dat met een mobiele telefoon die in uw zak zit. Het valt veel meer op als u die erbij pakt en bestudeert… Op sommige plekken en momenten laat u dat liever.

apple watch app maken

Ga goed van start

Welke keuzes moet u maken?

APPelit is gespecialiseerd in Apple Watch apps maken. Check bijvoorbeeld onze fitness/personal trainer/sport apps. Wij weten dan ook als geen ander wat erbij komt kijken. En hoe u missers voorkomt. Daarom stelden we voor u een top 3 samen met aandachtspunten die leiden tot succes als u een Apple Watch app gaat of laat maken.

 • functies & app design
 • ‘native’ apptechniek
 • testfase

Wat de gevolgen van keuzes op dit gebied zijn, ontdekt u hieronder.

Invloed op het juiste moment

1. Functies & app design

Een Apple Watch app maken verloopt succesvoller als u gebruikmaakt van de ontwikkeltools van de WatchKit. APPelit werkt hier al jaren mee en mocht al veel organisaties blij maken met deze tools. Die maken bijvoorbeeld swipen van de wijzerplaten mogelijk om te controleren op nieuws, evenementen of andere tijdgebonden informatie.

En wist u dat u met de keuze voor het app design subtiel invloed uitoefent op cruciale momenten? Denk aan lettertypes, regelafstand, kleurgebruik en sturende witruimtes.

apps voor apple watch maken

Dát werkt

2. ‘Native’ apptechniek

iOS in de smartwatch dwingt sinds 2018 af dat u uw Apple Watch app gaat maken met een apptechniek die alleen gebaseerd is op Apple. ‘Native’, heet dit. Dit betekent dat uw applicatie alleen voor dit besturingssysteem werkt, dus ook op de iPhone!. Met alle plezier bouwen we uw app trouwens om voor een versie die ook toegang via Windows en Android mogelijk maakt.

3. Testfase | Tussentijds
Om snel succes te bereiken, raden we u tijdens het ontwikkelproces aan: test tussendoor elke appfunctie alvast. Bijsturen van uw wensen werkt dan immers makkelijker dan dat dit na oplevering nog moet gebeuren. Zo vergroot u een succesvolle oplevering.

Uw eigen Apple Watch app maken? | Meer weten?

Laten we eens vrijblijvend van gedachten wisselen. Vul hiervoor uw contactgegevens in. Dan hoort u binnen een dag van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Ervaar het gemak van onze service


  tony zwienenberg
  tony zwienenberg
  11:29 02 May 22
  Snelle reactie, ook nadat het project eigenlijk al opgeleverd was en we nog een kleine aanpassing nodig hadden. Aanrader!
  Gerben Morsink
  Gerben Morsink
  12:20 28 Apr 22
  APPelit is ons goed van dienst geweest! Het bedrijf waar ik detailleerde, had geen eigen software afdeling, dus zochten we naar een club om het uit te besteden. Vele offertes aangevraagd, maar deze partij sprong er tussenuit! Ze stonden constant voor het project klaar en hebben een betaalbare oplossing afgeleverd. Mocht ik een nieuw project hebben met software, dan weet ik jullie te vinden!
  Jordy Vervloed
  Jordy Vervloed
  15:59 07 Apr 22
  Zeer prettige samenwerking met Appelit. Zij hebben mijn wensen omgezet in een prachtige, gebruiksvriendelijke app. Als particulier en leek in de digitale omgeving hebben zij het mogelijk gemaakt om mijn wensen in vervulling te brengen tegen een uitstekende prijs!
  Debbie de Bruijn
  Debbie de Bruijn
  09:49 01 Apr 22
  Zeer fijne samenwerking met APPelit gehad. Zij hebben geholpen met onze problemen waar we tegenaan liepen in onze iOS app.Zeer snelle en accurate analyse van de problemen en de achterliggende oorzaak. Deze problemen waren dan ook snel en correct opgelost.Tijdens het hele proces een goede communicatie met APPelit gehad.Nogmaals bedankt.
  Richard Bergmans
  Richard Bergmans
  06:06 01 Apr 22
  js_loader