fbpx

Wees bij de tijd. Ga een Apple Watch app maken

Tips van de expert

Veel mensen lopen ermee rond: een Apple Watch. Omdat ze graag de nieuwste gadgets hebben. Omdat ze sportief leven en dit goed willen meten. Of om een andere reden. Het publiek voor deze ‘wearables’ (draagbare tools) groeit met de dag. De hoogste tijd om uw organisatie aan te haken bij deze populaire ‘polscomputer’? Ga of laat dan een Apple Watch app maken. Ervaar hieronder wat daarbij komt kijken en hoe u het laat werken.

Wat is een Apple Watch?

Uitleg

Na het succes van de iPhone van Apple lanceerde het populaire merk in 2015 de eerste superintelligente smartwatch Apple Watch. In dit horloge zitten sindsdien allerlei technische snufjes. Allereerst vooral sportieve functies op het gebied van onder meer fitness, hardlopen en dergelijke. Daarnaast ontvangt de watch ook makkelijk berichtjes en voegt de gebruiker er zelf apps aan toe.

Een Apple Watch app maken biedt u dus kansen om een veelal bewust en sportief publiek te bereiken.

Apple watch app maken

Waarom een Apple Watch app maken?

Enkele redenen

 • Specifieke, sportieve doelgroep bereiken
 • Meer kans op meer binding
 • Elk bericht van u krijgt direct aandacht

Apple Watch app versus media | Socials & digitale nieuwsbrief
Wist u dat het bereik van een digitale nieuwsbrief vaak niet hoger ligt dan enkele tientallen procenten? Ook via sociale media verspilt u meer dan dat uw bericht daadwerkelijk bij mensen binnenkomt. Berichten verstuurd via een Apple Watch app maken maar liefst 97% van de ontvangers open. Alle reden dus om aan te haken bij dit succes. Zeker als u iets doet op het gebied van sportiviteit.

Hoe dat enorme bereik ontstaat? Simpel: als uw pols ‘trilt’, bent u automatisch geneigd om even te kijken. Vergelijk dat met een mobiele telefoon die in uw zak zit. Het valt veel meer op als u die erbij pakt en bestudeert… Op sommige plekken en momenten laat u dat liever.

apps voor apple watch maken

Ga goed van start

Welke keuzes moet u maken?

APPelit is gespecialiseerd in Apple Watch apps maken. Check bijvoorbeeld onze fitness/personal trainer/sport apps. Wij weten dan ook als geen ander wat erbij komt kijken. En hoe u missers voorkomt. Daarom stelden we voor u een top 3 samen met aandachtspunten die leiden tot succes als u een Apple Watch app gaat of laat maken.

 • functies & app design
 • ‘native’ apptechniek
 • testfase

Wat de gevolgen van keuzes op dit gebied zijn, ontdekt u hieronder.

Invloed op het juiste moment

1. Functies & app design

Een Apple Watch app maken verloopt succesvoller als u gebruikmaakt van de ontwikkeltools van de WatchKit. APPelit werkt hier al jaren mee en mocht al veel organisaties blij maken met deze tools. Die maken bijvoorbeeld swipen van de wijzerplaten mogelijk om te controleren op nieuws, evenementen of andere tijdgebonden informatie.

En wist u dat u met de keuze voor het app design subtiel invloed uitoefent op cruciale momenten? Denk aan lettertypes, regelafstand, kleurgebruik en sturende witruimtes.

Machine learning developer

Dát werkt

2. ‘Native’ apptechniek

iOS in de smartwatch dwingt sinds 2018 af dat u uw Apple Watch app gaat maken met een apptechniek die alleen gebaseerd is op Apple. ‘Native’, heet dit. Dit betekent dat uw applicatie alleen voor dit besturingssysteem werkt, dus ook op de iPhone! Met alle plezier bouwen we uw app trouwens om voor een versie die ook toegang via Windows en Android mogelijk maakt.

3. Testfase | Tussentijds
Om snel succes te bereiken, raden we u tijdens het ontwikkelproces aan: test tussendoor elke appfunctie alvast. Bijsturen van uw wensen werkt dan immers makkelijker dan dat dit na oplevering nog moet gebeuren. Zo vergroot u een succesvolle oplevering.

Uw eigen Apple Watch app maken? | Meer weten?

Laten we eens vrijblijvend van gedachten wisselen. Vul hiervoor uw contactgegevens in. Dan hoort u binnen een dag van ons.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Attis
  Attis
  1709743017
  Very good
  Hafez Hashimi
  Hafez Hashimi
  1708774478
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Brenda Hoppen
  Brenda Hoppen
  1706787077
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  albert erisman
  albert erisman
  1696914647
  js_loader
  Sluiten