fbpx

Offshore software development: slim & flexibel

De beste tips voor ondersteuning op afstand

Niet alle bedrijven hebben voldoende kennis of mensen in huis om intern met de ontwikkeling van software aan de slag te gaan. Outsourcing is dan een goede optie. U schakelt dan op projectbasis een team experts in dat op afstand voor u aan het werk gaat. Zit dat team ver weg, dan spreken we van offshore software development. Ontdek hier de voor- en nadelen op een rij.

Offshore ondersteuning

Waarom zou u daarvoor kiezen?

Bij offshore software development werken de ontwikkelaars vanuit een land verder weg, zoals Dubai. Een van de voordelen is, dat in deze landen veel hoogopgeleide technici beschikbaar zijn. U profiteert dus van expertise op afstand tegen een aantrekkelijke prijs.

Offshore software development

Vinger aan de pols houden

Lukt dat wel op afstand?

Nadelen van offshore (en hoe u die voorkomt)

Toch brengt offshore outsourcing ook nadelen met zich mee. De kans is groot dat er sprake is van een andere tijdzone. Dat kan uitdagingen met zich meebrengen als het gaat om communicatie en de coördinatie van het project. Het is daarom zaak om voor een partner te kiezen die u de volledige coördinatie uit handen neemt.

Aansturing en controle

De reden dat u voor offshore software outsourcing kiest, is dat u zelf over onvoldoende tijd of expertise beschikt. U wilt dan natuurlijk niet alsnog druk zijn met de controle van het opgeleverde werk, het aansturen van uw team op afstand of het bijhouden van de planning. Zoek daarom een partner die daadwerkelijk het hele traject uit handen neemt, van het vaststellen wat u nodig hebt en de planning tot de kwaliteitscontrole en het begeleiden van de uitrol.

Checklist

Bij de keuze voor een partner in offshore software development, is het handig om deze checklist aan te houden. Kunt u alle antwoorden met ‘ja’ beantwoorden? Dan hebt u uw ideale match gevonden!

 1. Neemt de partner het hele traject van a tot z op zich?
 2. Hebt u een vast aanspreekpunt waar u met vragen of problemen terechtkunt?
 3. Kunt u dat aanspreekpunt tijdens Nederlandse kantooruren bereiken?
 4. Zorgt de partner ervoor dat alles volgens planning wordt opgeleverd, zonder dat u er zelf achteraan hoeft te zitten?
 5. Gaat het team dedicated voor u aan het werk?

Zo doet APPelit het

APPelit is uw strategisch partner in offshore software development. Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Hieronder sommen wij de belangrijkste voordelen puntsgewijs voor u op.

 • U krijgt bij ons een ‘eigen’ senior business analist en senior developer toegewezen.
 • De business analist is uw aanspreekpunt bij alle organisatorische vragen, de developer beantwoordt al uw technische vragen.
 • Zij zijn beide gevestigd in Nederland, dus u kunt hen op normale tijden bereiken.
 • We werken met een eigen team van ontwikkelaars in Nederland, België en Dubai.
 • Dankzij heldere afspraken en de kwaliteitsmonitoring door APPelit weet u vooraf zeker dat het offshore project het gewenste resultaat heeft.
 • Wij hanteren een marktconform tarief, met dat verschil dat ál onze werkzaamheden binnen dat tarief vallen.

Alle kennis in huis

Een ander groot voordeel van APPelit is, dat wij alle kennis op het gebied van software op maat, IT-infrastructuren en programmeertalen zelf in huis hebben. Die kennis is ons belangrijkste kapitaal, dus die houden we up-to-date. Wij kunnen u hierdoor altijd eerlijk adviseren over de beste oplossing voor uw situatie. Ook signaleren we eventuele problemen in een vroeg stadium en zorgen we dat de opgeleverde software toekomstbestendig is.

Offshore developer

Echt profiteren van offshore software development?

Zet nu de eerste stap!

Wanneer u kiest voor APPelit als uw partner in offshore software development, dan profiteert u van alle voordelen van offshore terwijl uw aanspreekpunt gewoon in Nederland zit. Klinkt u dat als muziek in de horen? Zet dan nu de eerste stap en geef uw contactgegevens aan ons door. We maken dan snel een afspraak om u meer inzicht te geven in de mogelijkheden.

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten