fbpx

Offshore outsourcing – Alles wat u weten wilt om dit wel/niet te doen

Voordelen & aandachtspunten op een rij

Wanneer u meer werk heeft dan u aankunt, denkt u misschien aan offshore outsourcing. U verplaatst dan een deel van uw werkzaamheden naar het buitenland. Maar u kunt bijvoorbeeld ook uw hele IT-infrastructuur outsourcen. Wat zijn hiervan de voordelen? Wat is precies het verschil met ‘gewone’ outsourcing? En waar moet u op letten bij het zoeken van een outsourcingbedrijf? U ontdekt het op deze pagina.

De voordelen van outsourcing

Flexibel bij- of afschakelen

Outsourcing houdt in dat een bedrijf bepaalde taken, processen of projecten uitbesteedt aan een externe dienstverlener. Bij offshore outsourcing gaat het dan om een dienstverlener die in een land ver weg gevestigd is, zoals Dubai. Outsourcing kent meerdere voordelen, zoals:

 • lagere kosten
 • flexibiliteit in het bij- of afschakelen van extra arbeidskrachten
 • toegang tot kennis en vaardigheden die intern niet aanwezig zijn
 • meer tijd om als bedrijf op de eigen kernactiviteiten te focussen.
Offshore outsourcing

Waarom offshore?

Twee belangrijke voordelen

Doorwerken terwijl u slaapt

Een van de grootste voordelen van offshore outsourcing, is dat er gewerkt wordt in een andere tijdzone. Dus terwijl u aan het avondeten zit of ligt te slapen, gaat aan de andere kant van de wereld het werk gewoon door. Dit is vooral ideaal wanneer u aan een groot project werkt met een strakke deadline.

Relatief lage kosten

Veel bedrijven kiezen voor offshore outsourcing vanwege de lage kosten. In het offshore-land liggen de kosten vaak een stuk lager dan in het westen. Bovendien profiteert u van lagere overheadkosten.

Aandachtspunten

Toch kent offshore outsourcing niet alléén maar voordelen. Alles valt en staat met de precieze aanpak. Want hoe houdt u precies zicht op wat er op afstand gebeurt? En hoe zit het met de aansturing? Uw doel is natuurlijk dat u er geen omkijken naar heeft. Maar dan is het wel heel belangrijk om met de juiste outsourcingpartner in zee te gaan.

Zoeken naar de juiste outsourcingpartner

De ene outsourcingpartner is de andere niet. Bij de zoektocht naar een goede outsourcingpartner is het slim om uzelf (en de partner) een aantal vragen te stellen:

 1. Is de outsourcingpartner alleen tussenpersoon tussen u en het bedrijf waar u mee gaat werken? Of neemt de partner u de volledige coördinatie uit handen?
 2. Wat valt er allemaal onder het tarief dat de outsourcingpartner u berekent? Komen daar nog extra kosten bij kijken?

De antwoorden van APPelit

Bij APPelit, strategisch partner in software ontwikkeling, is uw hele outsourcingtraject van a tot z in goede handen. Benieuwd wat onze antwoorden zijn op bovenstaande vragen? Hier komen ze:

 1. Wij kiezen voor managed outsourcing, dat betekent dat onze developers, business analisten en designers bij ons in house dedicated voor u aan het werk zijn. Loopt u ergens tegenaan of zijn er problemen? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw business analist of senior developer. Zij doen de volledige coördinatie, controleren de kwaliteit van het geleverde werk en lossen eventuele problemen meteen voor u op.
 2. APPelit biedt u een scherp tarief. Het grote verschil met andere aanbieders, is dat in dit tarief alles is inbegrepen. Dus ook de coördinatie, monitoring en het kwaliteitsmanagement. Wij begeleiden u dus tijdens het gehele proces zonder onverwachte kosten.
ontwikkeladvies

Meer weten over offshore outsourcing door APPelit?

We vertellen u graag meer!

Benieuwd of offshore outsourcing iets voor uw bedrijf is? We vertellen u er graag meer over. Dat doen we graag op de manier die onze hele dienstverlening kenmerkt: persoonlijk en eerlijk. Daarnaast investeren we graag in onze klanten, dus zo’n eerste gesprek is altijd geheel kosteloos. Waarom nog aarzelen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan hoort u snel van ons!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


  Uitstekend
  5.0
  Gebaseerd op 116 recensies
  review us on
  Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
  APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
  Very good
  Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
  Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
  APPelit heeft voor ons een in zeer korte tijd een zeer goede foto applicatie ontwikkeld. Daarnaast hele goede support d.m.v. snelle communicatie en actief meedenken met de wens van de klant!
  js_loader
  Sluiten