fbpx

Blockchain technologie

De moderne variant van een ouderwets grootboek

Blockchain technologie. U heeft het vast wel eens gehoord, en dan waarschijnlijk in combinatie met Bitcoins. Maar het is zo veel meer dan een systeem om te handelen in cryptovaluta. Ook als u niet in cryptovaluta doet is blockchain technologie perfect voor uw bedrijf!

Wat is blockchain technologie?

Het digitale grootboek

Om te begrijpen waarom blockchain technologie perfect is voor uw bedrijf, is het goed te weten wat het begrip precies betekent. En hoe het zijn opmerkelijke naam kreeg. Een blockchain – of in het Nederlands ‘blokkenketting’ – bestaat uit een netwerk van computers dat niet in eigendom is van één centrale beheerder, maar van alle deelnemers. Het wordt ook wel eens vergeleken met een grootboek; alle deelnemers kunnen daar informatie aan toevoegen. Alleen is het in dit geval geen tastbaar boek waar maar één exemplaar van bestaat.

blockchain technologie

Digitaal grootboek: verdiepingsslag

Het grootboek is in dit geval een digitale versie waar alle deelnemers bij kunnen vanaf hun eigen computer. Iedere computer bevat een actuele versie van de database (het ‘grootboek’) van de software. Via codes beslissen alle deelnemers van de blockchain welke informatie toegevoegd mag worden en welke niet. Daarmee wordt het onmogelijk voor hackers of andere kwaadwillenden om gegevens uit de keten te manipuleren. Deze technologie is dus efficiënt en superveilig!

Blockchain technologie voor uw bedrijf of onderneming laten ontwikkelen? Eén telefoontje naar APPelit en we gaan voor u aan de slag! Wij zijn er helemaal voor u. Deadlines? Geen probleem. Dadelijk starten? Wij staan al in de startblokken. Project laten doorgroeien? Schaalbaar op alle gebieden! Word ook blij en neem contact op!

Blockchain technologie als decentraal systeem: vaarwel hackers!

Omdat er géén centrale beheerder is kan de informatie uit de blockchain ook niet zomaar verdwijnen: als één kopie verdwijnt zijn er nog talloze andere actuele kopieën verspreid over de verschillende deelnemers. U bent dus nooit data kwijt. Het decentrale systeem zorgt er ook voor dat hackers geen kans krijgen. De informatie wordt opgenomen in blokken (die ook wel gezien worden als kluisjes waar je met een digitale sleutel in kan); samen vormen ze een ketting. Vandaar dus de naam ‘blockchain’.

De voordelen van blockchain technologie: hallo veiligheid!

De voordelen van blockchain technologie zijn groot voor u en uw bedrijf. Zoals gezegd is het veilig en uitstekend bestand tegen hackers en andere kwaadwillenden. Dat maakt het bij uitstek geschikt voor allerlei soorten transacties voor álle sectoren. Waarschijnlijk kent u de naam voornamelijk van de Bitcoins. Maar deze technologie is zo veel breder. Het kan gebruikt worden voor alle soorten transacties, van het versturen van persoonlijke berichten tot het uitwisselen van dossiers en de verkoop van vliegtickets.

Maar ook voor het doorsturen van logistieke gegevens en het uitgeven van diploma’s wordt deze technologie gebruikt. Ook hoeft u geen gebruik te maken van een tussenpersoon (zoals een bank), wat dit systeem goedkoper maakt dan traditionele technologie. En ten slotte: besteedt u het uit aan APPelit, dan heeft u er geen omkijken meer naar!

Blockchain technologie en APPelit

Wij zien blockchain technologie als middel, niet als doel. Een doel om uw bedrijf efficiënt en veilig te laten werken, eventuele problemen op te lossen en om software toekomstbestendig te maken. Dat doen we voor én met u.

Ook zien we het niet als complexe materie waar veel dure woorden en exotisch klinkende begrippen van tien lettergrepen bij horen. Voor de kenner kunnen we het complex uitleggen. Voor mensen met minder ervaring met deze technologie leggen we het in begrijpelijke taal uit. U wilt immers weten waar u mee werkt en niet alles zonder meer in uw bedrijfsvoering implementeren. En daar heeft u helemaal gelijk in.

developer

Bent u klaar voor blockchain technologie?

Wij ook!

Enthousiast geworden over het meest veilige, slimme en eenvoudige digitale transactiesysteem en zoekt u iemand om blockchain software op maat te ontwikkelen? APPelit heeft volop ervaring met blockchain technologie. Wij zetten onze kennis en expertise graag in voor u en uw bedrijf! Vul hier onder uw gegevens in en wij sturen u binnen 24 uur een voorsteldatum voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ervaar het gemak van onze service

Terugbelverzoek persoon voor APPelit

Ervaar het gemak van onze service


    Ik had informatie nodig over eventuele appontwikkeling en kreeg een snelle en nuttige reactie!
    APPelit support 10/10 super snel en duidelijke communicatie. Love this 🙏🏼
    Attis
    Attis
    1709743017
    Very good
    Hafez Hashimi
    Hafez Hashimi
    1708774478
    Zakelijk met Bruidsboutique Josephine een hele fijne partner aan gehad. De communicatie en service van Appelit is betrouwbaar en goed.
    Brenda Hoppen
    Brenda Hoppen
    1706787077
    Appelit kan ik iedereen aanbevelen. Of je nou wel of geen verstand hebt van softwareontwikkeling, zij zijn duidelijk en maken zaken helder en begrijpelijk. Sterk vind ik ook dat zij in het voortraject ook kijken naar het idee achter, in mijn geval, de app Fjaere die gebouwd moet worden. Hebben zij er een goed gevoel bij dan krijg je 100% commitment. Het resultaat en klanttevredenheid zijn belangrijke doelen voor Appelit en dat merk je aan alles.
    albert erisman
    albert erisman
    1696914647
    js_loader
    Sluiten